vineri, 29 martie, 2024

Vasluianul URSU CRISTIAN-gasit incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate

Distribuie:

Publicat:

Agentia Nationala de Integritate a anuntat vineri ca a constatat starea de incompatibilitate, existenta conflictului de interese de natura administrativa, precum si indicii privind posibila savarsire a infractiunilor de conflict de interese, fals in declaratii sau infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie,in cazul a 25 de alesi locali

De nerespectarea regimului juridic al incompatibilitatilor este acuzat si vasluianul Cristian Ursu (comuna Poienesti, judetul Vaslui).Potrivit comunicatului ANI:

“URSU CRISTIANConsilier local – C.L. comuna Poienesti, Jud. Vaslui,S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 15 decembrie 2014 – 30 aprilie 2015, intrucat a detinut simultan functia de consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Poienesti, jud. Vaslui, si calitatea de angajat cu contract individual de munca in cadrul aparatului propriu al consiliului local al comunei Poienesti, incalcand, astfel, dispozitiile art. 88 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 161/2003.”se arata in comunicat

Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MIU FLORIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in termenul prevazut de lege, in exercitarea dreptului la aparare.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]”.

„Persoana […] fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate public […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea public respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioadade 3 ani de la incetarea mandatului”.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img