Veste rea! Ce trebuie sa stie cei care vor sa dea pentru permis

Publicat:

Guvernul aprobat Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera pana 2020 si un plan de actiune pentru implementarea acesteia.

Documentul, care se afla in dezbatere publica, propune si sa se permita dreptul de a da examenul pentru permisul auto doar celor care au absolvit invatamantul obligatoriu, de 10 clase.

In acelasi timp, se vorbeste si de crearea unui cadrul legal necesar pentru a-i reabilita si consilia pe soferii cu abateri grave si repetate de la normele rutiere, mai ales in cazul conducatorilor auto profesionisti.

Vor imbunatatite si evaluarile medicale si psihologice pentru obtinerea permisului auto, prin actualizarea periodica a baremelor de evaluare si eliminarea posibilitatilor de obtinere a avizelor in mod fraudulos. De asemenea, dupa o anumita varsta, controalele medicale pentru soferi se vor face mai des.

Guvernul mai propune si ca masinile implicate in accidente rutiere sa aiba parte de o inspectie tehnica de siguranta inainte de repunere in circulatie, iar soferii si operatorii de transport, in caz de abateri, sa fie sanctionati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img