vineri, 29 martie, 2024

Victorie pentru Traian Basescu intr-un dosar controversat. Cum a scapat fostul presedinte de procurori

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a primit o veste de ultima ora de la Parchetul General. Procurorii au decis ca dosarul de spalare de bani al actualului senator sa fie clasat. Este vorba despre dosarul in care fostul presedinte era acuzat de incheierea mai multor contracte de vanzare-cumparare a unor imobile. Cauza a fost disjunsa pentru fals in declaratii. Insa, Basescu nu scapa de probleme pentru ca procurorii au cerut ANI sa faca verificari.

Citeste si: Traian Basescu, atac DUR la adresa lui Kovesi si Augustin Lazar: “Mint cu nerusinare!”

Surse oficiale au declarat ca dosarul a fost clasat deoarece nu s-au gasit probe potrivit carora fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, ar fi obtinut sume de bani ca rezultat al unor infractiuni. Anchetatorii au disjuns insa dosarul pentru fals in declaratii, in cauza fiind sesizata Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru verificari avand in vedere ca sumele mentionate in dosar nu apar in declaratiile de avere ale fostului presedinte, conform sursei citate. Pe 6 mai 2016, Parchetul General a anuntat oficial ca Traian Basescu este cercetat pentru spalare de bani, fapta care ar fi fost comisa in perioada octombrie 2000 – mai 2005, prin incheierea succesiva a mai multor contracte de vanzare-cumparare a unor imobile.

“Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul Basescu Traian, sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare de bani. In ordonanta intocmita, procurorii au retinut ca fapta a fost savarsita in perioada octombrie 2000 – mai 2005, prin incheierea succesiva a mai multor contracte de vanzare-cumparare a unor imobile”, se arata in comunicatul de presa de la acea vreme transmis de Parchetul General.

Potrivit ordonantei procurorilor, in luna august a anului 2000, Traian Basescu a cumparat un imobil din Aleea Privighetorilor pentru care a platit “suma de 1 .483.244.000 lei, platita numerar si a carei provenienta nu a fost justificata”, iar “la aceeasi data, la acelasi birou notarial, Casuneanu Costel a cumparat o suprafata egala de teren situata la aceeasi adresa, pentru care a platit un pret de trei ori mai mare, respectiv pretul pietei”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img