marți, 21 mai, 2024

Viorica Dancila il acuza pe Dacian Ciolos ca a lansat zvonul unui Roexit: ‘Redau ce a spus Timmermans – E exclus asa ceva’ – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Viorica Dăncilă a avut un mini-discurs în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, unde a vorbit despre situația justiției din România și le-a răspuns europarlamentarilor la criticile la adresa Guvernului și a coaliției de guvernare. Miercuri seara, la România TV, Dăncilă a declarat că foștii săi colegi nu au putut să dea nici măcar un exemplu de ceea ce ar fi greșit în modificările făcute în justiție.

Mai multe, Dăncilă l-a acuzat pe Dacian Cioloș că a lansat zvonuri unei posibile ieșiri a României din Uniunea Europeană.

”Mă simt liniștită. Mă simt liniștită că am putut să explic situația reală din România. Nimeni nu poate să mai spună că nu știe de protocoalele secrete. Nu am văzut nimic punctual, nici măcar un articol care să nu se încadreze în normele europene. Am înțeles că adevărata miză nu e una punctuală, e una politică, al grupurilor politice, alimentată de anumiți europarlamentari. L-am rugat pe Timmermans să ne dea punctual observațiile pe care le au și că o să luăm recomandările Comisiei de la Veneția.

Legat de Roexit, am auzit de acest lucru, am auzit că domnul Dacian Cioloş, fost comisar european, a lansat în spaţiul public acest lucru şi am să redau ceea ce a spus domnul Frans Timmermans: 'Este exclus aşa ceva. Nici nu se pune problema de aşa ceva'. Deci, eu cred că vor să profite de această dezbatere din Parlamentul European, de această rezoluţie în PE pentru a arăta pericole care nu există. Nu ştiu în acest moment dacă va fi o rezoluţie sau nu. Dar, cu siguranţă, dacă această rezoluţie va exista, ea va fi numai cu o destinaţie politică, şi nu bazată pe lucruri reale. Dar ceea ce vreau să subliniez şi trebuie să înţeleagă toţi românii: nu trebuie să punem egalitate între o rezoluţie care are un caracter politic şi activarea articolului 7.

Eu cred că această rea-voinţă – nu vreau să o numesc altfel – în a pune egalitatea între o rezoluţie şi activarea articolului 7 nu vrea decât să creeze tensiune, neîncredere. Din punct de vedere al imaginii, cred că sunt anumite îndoieli, pentru că cei care au vrut neapărat să aducă în dezbatere problemele României, cei care au vrut să externalizeze problemele politice interne sunt cei care au vrut să facă o imagine proastă României, dar acest lucru nu va afecta preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019. Am discutat cu toată lumea, am discutat cu reprezentanţii instituţiilor europene. Suntem în grafic cu pregătirile. Ni s-a spus că au mare încredere în România când va prelua Preşedinţia Consiliului.

Am fost nouă ani de zile europarlamentar, ştiu cum se lucrează în instituţiile europene şi chiar au subliniat faptul că acest lucru este foarte important. Este păcat că de fiecare dată se încearcă aducerea României în discuţia Parlamentului European şi acest lucru care este făcut din considerente politice nu are cum să facă bine României. Sunt oameni care nu au încrederea cetăţenilor în ţara lor, în România, şi încearcă să câştige această încredere denigrând sau vorbind urât despre România. Cred că trebuie să fim demni, să nu mai acceptăm acest lucru, cred că atunci când sunt probleme, acestea trebuie discutate punctual. Au spus că au mare încredere în România când va prelua președinția Consiliului. Trebuie să fim demni, când sunt probleme ele trebuie discutate punctual. România trebuie să fie tratată egal, la fel ca celelalte state membre. Nu am primit nicio critică la vreun ministru anume, eu nu am primit nicio critică punctuală. Nici pe justiție, nici pe altceva.”, a spus Viorica Dăncilă la România TV.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img