joi, 25 aprilie, 2024

Vlad Botoş: Toţi suntem consumatori şi toţi avem dreptul la produse sigure şi de calitate

Distribuie:

Publicat:

Europarlamentarul USR Vlad Botoş va coordona noua directivă europeană privind răspunderea pentru produsele defecte

Vlad Botoş: Toţi suntem consumatori şi toţi avem dreptul la produse sigure şi de calitate

Europarlamentarul USR Vlad Botoş a fost ales co-raportor pentru elaborarea noii directive europene privind răspunderea pentru daunele create de produsele defecte – Product Liability Directive (PLD).

Vlad Botoş va coordona elaborarea legislaţiei privind drepturile consumatorilor, astfel încât să fie mai uşor pentru cetăţenii europeni să obţină compensaţii pentru produsele defecte. Noua directivă va acoperi şi produsele digitale, care sunt din ce în ce mai des întâlnite în viaţa de zi cu zi.

"Toţi suntem consumatori şi toţi avem dreptul la produse sigure şi de calitate, la produse care nu ne fac rău. Cine plăteşte daunele create de produsele defecte, de produsele care depăşesc limitele substanţelor periculoase? Aceasta este o întrebare importantă şi o legislaţie bună este un drept al tuturor consumatorilor europeni, indiferent de ţara sau regiunea europeană în care se află", explică europarlamentarul USR Vlad Botoş.

Europarlamentarul român va lupta pentru reguli foarte clare care să protejeze consumatorii şi să fie uşor de respectat de firme.

"Este nevoie să stabilim reguli foarte clare pe care companiile mici şi mijlocii să le poată respecta uşor. Avem nevoie de o economie funcţională, de încurajarea antreprenorilor, mai ales acum, când întreaga economie se transformă, când sunt atât de multe oportunităţi pentru inovaţie", mai spune europarlamentarul USR Vlad Botoş.

Legislaţia europeană în domeniu nu a mai fost schimbată de zeci de ani şi este nevoie de actualizarea normelor pentru includerea produselor digitale. În cadrul procesului de elaborare al noii directive europene, Comisia pentru Protecţia Consumatorilor şi Piaţă Internă va conlucra cu Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img