vineri, 19 aprilie, 2024

Vremea 8 ianuarie. Prognoza meteo anunta ninsori, ger si chiciura

Distribuie:

Publicat:

Vremea pe 8 ianuarie se mentine rece, geroasa dimineata. Vor exista conditii de lapovita si ploi, dar si depuneri de chiciura. Prognoza meteo anunta temperaturi de pana la 1 grad Celsius. 

Noaptea de luni spre marti: Vremea va fi geroasã in cea mai mare parte a tãrii, iar temperaturile minime vor fi cuprinse intre -19 grade in depresiuni si -4 grade pe litoral. Cerul va fi mai mult noros in sud-estul teritoriului, variabil in est si in vest si predominant senin in rest. Pe arii restranse si trecãtor va mai ninge slab in Dobrogea, Muntenia, Moldova si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in jumãtatea de sud a Moldovei, Dobrogea, estul Munteniei si pe crestele montane. Spre dimineatã izolat va fi ceatã cu depunere de chiciurã.

Vremea 8 ianuarie in tara

Marti, vremea se va mentine mai rece decat in mod normal la aceastã datã, geroasã dimineata in majoritatea zonelor, iar noaptea in Moldova, in depresiuni si pe arii restranse in Muntenia. Cerul variabil, se va innora treptat, ziua in jumãtatea de vest a tãrii, apoi si in celelalte regiuni. Mai ales in cursul serii si al noptii va ninge, trecãtor moderat cantitativ in Banat, in Crisana, in Maramures si in general slab in Transilvania, nordul Moldovei, vestul si nordul Olteniei si izolat in restul teritoriului.

In a doua parte a noptii in sudul Crisanei si in nordul Banatului vor fi conditii pentru precipitatii sub formã de lapovitã si ploaie ce vor putea determina formarea poleiului. Prognoza meteo anunta ca temperaturile maxime se vor incadra intre -9 si 1 grad, iar cele minime intre -12 si -1 grad, mai scãzute in depresiuni spre -16…-15 grade. Izolat va fi ceatã cu depunere de chiciurã.

Miercuri temperaturile ajung pana la 6 grade Celsius

Conform ANM, miercuri, vremea va fi in general inchisã. Ziua, mai ales in jumãtatea de vest a tãrii, vor fi precipitatii pe arii restranse si slabe cantitativ, mixte in Banat si in Crisana, unde dimineata vor mai fi conditii de polei si predominant ninsori in celelalte regiuni. Seara si noaptea precipitatiile se vor extinde treptat in regiunile sud-vestice, sudice, estice, centrale si la munte, iar izolat, indeosebi in sud-est, cantitãtile de apã vor depãsi 10…15 l/mp. 

Acestea vor fi mixte in Dobrogea si in Bãrãgan si mai ales sub formã de ninsoare in rest. Izolat vor fi conditii pentru formarea poleiului sau a ghetusului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri temporare pe crestele montane unde va spulbera zãpada sau va viscoli ninsoarea si in sud-estul teritoriului. Valorile termice vor creste semnificativ fatã de intervalul precedent si se vor situa in jurul mediilor climatologice specifice datei, astfel incat se vor inregistra maxime cuprinse intre -3 si 6 grade si minime, in general, intre -8 si 2 grade. Izolat vor fi conditii de ceatã.

Prognoza meteo in Bucuresti 8 ianuarie

In Capitala, vremea va fi usor mai rece decat in mod normal la aceastã datã, mai ales dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea. Vantul va sufla slab panã la moderat. Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã de -7…-6 grade, posibil mai scãzutã in zona preorãseneascã.

Cum va fi marti la munte

Vremea va fi geroasã, mai ales dimineata si noaptea. Cerul se va innora treptat si va ninge, moderat cantitativ, ziua in masivele vestice si nord-vestice, iar noaptea, in general slab, si in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri pe creste unde va viscoli ninsoarea sau va spulbera zãpada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img