Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că va scoate la concurs pentru anul viitor peste 2.400 de posturi vacante. Mai multe precizări pe acest subiect a făcut chiar președintele instituției, Lucian Heiuș. Concursurile de recrutare ar putea începe chiar din primul trimestru (intervalul ianuarie-martie).
1.490 de posturi vacante la ANAF
Românii care sunt în căutarea unui loc de muncă trebuie să știe că ANAF are 1.490 de posturi vacante pe care le pune la dispoziție începând de anul viitor când vor avea loc concursuri de recrutare.
Concursurile de recrutare ar putea începe chiar din primul trimestru (intervalul ianuarie-martie), atenţie deosebită urmând să fie acordată deficitului de personal din administraţiile din teritoriu ale Fiscului.
”Avem acum vacante 1.490 de posturi de execuţie şi aş vrea ca la anul, începând chiar din primul trimestru, să le scoatem la concurs pe toate sau cât mai multe dintre acestea. Pentru a funcţiona eficient, ANAF are nevoie de o schemă de personal completă, mai ales că avem unele zone unde deficitele de oameni sunt destul de serioase şi afectează activitatea. Ocuparea posturilor vacante din teritoriu este un punct important al acestor planuri”, a afirmat Heiuş, contactat de Profit.ro.
În prezent, ANAF are în schemă un maxim de 22.244 posturi. Și în această vară au avut loc concursuri la ANAF, dar au fost fost ocupate doar 60% din posturile vacante, din cauza punctajelor slabe obținute de către candidați.
ANAF caută angajați pentru diverse servicii
Agenția are nevoie de personal pentru Direcția generală juridică, Unitatea de management al informației şi Direcția generală de management al riscurilor.
Angajările se vor face la DGRFP București, acolo unde sunt disponibile posturi de inspectori şi referenți. Potrivit informațiilor prezentate de președintele ANAF, Lucian Heiuş, inițial a avut loc o prima etapă de recrutare pentru aparatul central, DGAMC şi DGRFP Bucureşti, urmând ca din toamnă să aibă loc recrutări și în direcțiile regionale.
Președintele ANAF a transmis că este nevoie de personal nou, având în vedere că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) își propune să înceapă mai multe controale în domeniile cu risc ridicat de evaziune.