Zeci de mii de pelerini s-au inscris pentru a participa la slujba oficiata de Papa Francisc la Iasi

Publicat:

Peste 30.000 de pelerini s-au înscris pe listele parohiilor catolice din nord-estul țării pentru a participa la slujba ce va fi oficiată de Papa Francisc, în timpul vizitei pe care o va face la Iași, în 1 iunie. Numărul participanților ar putea ajunge la 100.000, spun organizatorii.

Organizatorii vizitei Papei Francisc la Iași, care este anunțată pentru data de 1 iunie, au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că până acum s-au înregistrat, la parohiile catolice din Moldova și Bucovina, peste 30.000 de pelerini. Aceștia vor primi un permis care le va facilita accesul în perimetrul în care se va desfășura slujba de la Iași a Suveranului Pontif.

„Toate înscrierile se fac în parohiile catolice din nord-estul României, adică din Dieceza de Iași, care acoperă Moldova și Bucovina. Listele sunt deschise din februarie, oricine dorește să participe la întâlnirea cu Papa Francisc poate să o facă, indiferent de confesiunea pe care o are. Persoanele înscrise vor primi și anumite permisiuni de acces în perimetrul stabilit pentru întâlnirea cu Papa”, a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX, Adrian Blăjută, purtătorul de cuvânt al al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

Organizatorii spun că numărul pelerinilor care vor participa la întâlnirea cu Papa Francisc ar putea ajunge la 100.000.

„Nu există un număr limitat de participanți sau de înscrieri, pentru că spațiul în care se va realiza această întâlnire este destul de larg și generos. După o centralizare estimativă, până în acest moment, s-au înscris în parohiile greco-catolice din Iași peste 30.000 de persoane, însă așteptările sunt că vor veni în jur de o sută de mii de oameni”, a mai spus Blăjută.

Întâlnirea Papei Francisc cu pelerinii la Iași ar urma să aibă loc în fața Palatului Culturii, dar decizia finală va fi luată la începutul săptămânii viitoare.

„Pe data de 19 martie, săptămâna viitoare, va avea loc o întrunire la Palatul Cotroceni, referitor la stabilirea celor mai importante repere în cadrul vizitei Papei de la 1 iunie, după care vom face publice detaliile”, a declarat, la rândul său, Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Listele pentru înscrierea la eveniment și pentru permisul de acces în perimetrul în care va avea loc întâlnirea pelerinilor cu Papa Francisc rămân deschise până aproape de data de 1 iunie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img