Ziua Astronomiei la Barlad

Publicat:

In data de 6 mai 2017, Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Parvan” din Barlad, va organiza o activitate de promovare a astronomiei, intitulata: „Ziua Astronomiei la Barlad”. Oficial, aceasta a fost pe 29 aprilie, dar din cauza faptului ca elevii au fost in vacanta reprezentantii institutiei au decis ca prezentarea publica sa se desfasoare in urmatoarea sambata (6 mai).                               
Incepand cu anul 1973, intr-o sambata senina din luna aprilie sau mai, cand Luna este in preajma fazei de Primul Patrar, astronomii din lumea intreaga sarbatoresc „Ziua Astronomiei”. Miscarea a inceput in California (SUA) in anul 1973, cand astronomul amator Douge Berger (presedintele clubului local Astronomical Association of Northern California), a decis ca decat sa invite oamenii sa participe la o seara de observatii astronomice intr-un loc indepartat de oras, mai bine ar fi ca clubul de astronomie sa organizeze observatii astronomice in mijlocul orasului, si sa arate obiectele ceresti publicului trecator, care altfel nu ar avea ocazia sa priveasca printr-un telescop.  
                                 
 Pe scurt, Ziua Astronomiei e o zi de promovare a astronomiei in locuri publice prin prezentari, observatii astronomice din mijlocul parcurilor, demonstratii sau alte activitati.   Cu acest prilej la evenimentul dedicat zilei astronomiei din 6 mai o sa avem ca invitat special pe astronomul amator: Sorin Cosmin Miclos de la Asociatia: „Ucenicul Astronom” din Miercurea Ciuc.                         
 Prezentarea publica va avea loc la ora 19:00, la sediul Observatorului Astronomic din str. Republicii nr. 235.Observatiile astronomice din strada se vor desfasura in zona centrala a orasului, zona parcului „Victor Ion Popa”, la strada principala (pe trotuar), orele 20:30 – 22:00.          
                                                                     
Observatiile astronomice se vor desfasura numai daca cerul va fi senin!   

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img