marți, 23 aprilie, 2024

A promis că va salva alţi copii în ziua în care băiatul lui a murit de cancer. “I-am spus la ureche că sunt tare mândru de el”

Distribuie:

Publicat:

Viața l-a lovit cel mai greu pe Mirel Dolofan atunci când băiețelul său, numit cu dragoste Fane Prăpăd, a devenit înger. Cu toate că durerea l-a învăluit, Mirel a transformat-o într-un aliat puternic în lupta pentru supraviețuirea altor copii bolnavi. Astfel, s-a născut campania “Ajut Eu”, în care Mirel împărtășește povești despre oameni extraordinari.

Băiețelul, cunoscut sub numele de Fane Prăpăd, era o sursă de bucurie și veselie în viața lui Mirel. Îi plăceau baloanele colorate și clătitele făcute de tatăl său. Până într-o zi, când Marinuş a ajuns la spital, slăbit și palid ca ceara, iar medicii au descoperit că suferă de o tumoare craniană gravă.

Mirel a petrecut trei ani în spitalele din România, încercând să obțină aprobarea pentru tratament în străinătate. După lupte îndelungate, au ajuns la Viena, unde au aflat despre un trial medical care exista de nouă ani, dar care nu era cunoscut în România. Din păcate, pentru Marinuş a fost prea târziu.

Mirel a experimentat neputința sistemului medical din țara sa, care adesea nu oferă șanse reale de supraviețuire. Împreună cu alți părinți disperați, precum Cristina Stase, care a trecut și ea prin aceeași tragedie, Mirel a decis să acționeze.

Confruntându-se cu refuzurile și indiferența sistemului medical, Mirel a creat o mini secție de terapie intensivă la domiciliu pentru copiii grav bolnavi. Cu ajutorul unor oameni inimoși, a reușit să achiziționeze echipamente esențiale, precum paturi de terapie intensivă, monitoare și concentratoare de oxigen.

Pentru acești copii și părinții lor, aceste echipamente nu reprezintă doar mijloace medicale, ci picături de viață. Mirel a devenit un adevărat înger pentru acești oameni, oferindu-le nu doar suport medical, ci și speranță și compasiune.

Povestea lui Mirel Dolofan este una grea, dar plină de speranță și bunătate. Prin acțiunile sale, el continuă să lupte pentru alții, văzând în fiecare părinte disperat și în fiecare copil bolnav propria sa poveste. Salvând vieți, Mirel găsește o formă de vindecare pentru durerea sa, aducându-le altora speranță și ajutor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img