vineri, 29 martie, 2024

4 moduri eficiente prin care sa-ti inveti copilul sa aiba rabdare

Distribuie:

Publicat:

Nu toti adultii reusesc sa astepte linistiti, iar copiii nici atat. Exista metode care sa-ti ajute copilul sa aiba mai mult control de sine si sa nu se plictiseasca enorm atunci cand astepti fara sa fie nevoie sa apelezi la jucarii sau la gadgeturi. Exista 4 moduri extrem de simple prin care poti sa iti inveti copilul sa stea linistit si sa fie rabdator:

1. Vizualizarea timpului

Gandirea abstracta a copiilor incepe sa se dezvolte incepand cu varsta de 9 ani. Inaite de asta, mintea lor functioneaza intr-un mod mai direct, de aceea, le-ar putea fi greu sa faca diferenta intre 15 si 45 de minute. Pentru a putea face acest pas, e important sa poata vizualiza ceasul atunci cand este posibil. E gresit sa ii spui ca plecati peste o ora si ca are 10 minute la dispozitie sa isi stranga jucariile. E corect sa-i spui ca mami si tati se intorc acasa cand soarele apune in spatele acoperisului casei. Copiii nu vor fi deranjati sa astepte daca au posibilitatea unei comparatii, cum ar fi la fel de rapid ca spalatul pe dinti.

2. Invata-ti copiii jocuri pe care le pot juca singuri

Sunt o multime de motive pentru care important ca micutii nostri sa se poata juca singuri. Unul dintre ele este sa reuseasca sa se distreze oricand si oriunde. Imaginatia copiilor nu are limite, iar aceste jocuri nu necesita pregatiri speciale. Smartphone-urile si tabletele incetinesc dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii copiilor. Incearca sa le propui jocuri cum ar puzzle, vanatoare de comori, sa compuna povesti si roluri. Trebuie sa ai rabdare, numai astfel te vei putea bucura de roadele muncii tale.

3. Un joc care salveaza vieti in locurile publice

Copiii se plictisesc mereu atunci cand trebuie sa astepte autobuzul sau pe mama sa se intoarca de la cumparaturi. Iata un joc pe care i-l poti propune: doi participanti isi pun o dorinta si o caracteristica pe care sa o caute in obiectele din jur cum ar fi culoarea sau forma. Prima persoana care gaseste 10 astfel de obiecte are dreptul sa aiba dorinta indeplinita. Puteti sa va jucati in timp ce asteptati sa treceti strada sau in timp ce calatoriti.

4. Un mod simplu de a nu-i intrerupe pe adulti.

Atunci cand un copil vrea sa-i spuna ceva parintelui sau care discuta cu o alta persoana tot ceea ce trebuie sa faca e sa puna mana pe umarul sau bratul parintelui. Daca parintele ii atinge mana in semn de raspuns, inseamna ca a fost auzit si se va ocupa de el cat mai curand.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img