De maine intra in vigoare aceasta lege! Ce noi drepturi vor avea conducatorii auto

0
71

Mare atentie, soferi! Incepand de vineri, 24 august, o sa aveti acest drept! De maine, Legea nr. 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale, act normativ deja intrat in vigoare, va fi pusa in aplicare.

Astfel, toti conducatorii auto care vor primi amenzi contraventionale le vor putea achita pe jumatate intr-un termen de 15 zile de la momentul primirii procesului-verbal.

In prezent, termenul este de 48 de ore. Concret, termenul in care persoanele amendate pot achita doar jumatate din minimul amenzii primite va fi extins semnificativ. In loc de 48 de ore, acesta va fi de 15 zile, scopul fiind incurajarea romanilor sa-si achite mai repede amenzile, ceea ce va aduce si bani mai multi la bugetul statului, scrie avocatnet.ro.

„Contravenientul poate achita, in termen de cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal, jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal”, se arata in noua lege.

Totodata, potrivit Legii nr. 203/2018, daca agentul constatator al contraventiei nu scrie in procesul-verbal si codul numeric personal al celui care a incalcat legea, procesul-verbal va fi considerat nul.

Asadar, aceste amenzi vor fi anulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.