Iata ce spune codul bunelor maniere despre modul de a vorbi la telefon

0
47

Codul bunelor maniere spune ca este nepoliticos sa raspundem foarte tarziu la telefon. Astfel, cand suna telefonul, cel cautat ar trebui sa raspunda cel mai tarziu dupa cel de-al cincilea apel. In cazul in care se cauta o persoana telefonic, apelantul nu trebuie sa lase sa sune mai mult de cinci ori.

In tarile civilizate, cel care raspunde la telefon isi spune automat numele si asteapta un raspuns. Apoi, e randul interlocutorului sa se prezinte si sa spuna de ce a sunat.In cazul in care conversatia are teme profesionale, cei de la telefon o sa-si spuna si functia. Cine inchide? Ei bine, regula generala este ca cel care a sunat sa fie si cel care pune capat discutiei. Atunci cand suntem ocupati nu ne repezim la primul semnal al telefonului si nu ii spunem niciodata interlocutorului: „Spune repede!”. Daca unele activitati nu pot fi intrerupte, e mai bine sa nu raspundem la telefon deloc.

Cand nu este indicat sa folosim telefonul?
Conform codului bunelor maniere, nu se fac invitatii pentru evenimente prin intermediul telefonului. De asemenea, nu se transmit condoleante prin telefon. Folosirea telefonului in timpul mesei este considerat a fi un gest nepoliticos. Tonul vocii la telefon trebuie sa fie placut si calm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.