Prajitura Regina Maria – reteta bunicii. Este un desert absolut delicios

0
86

Prajitura zeci de ani, Regina Maria, este o delicioasa prajitura de casa, un desert din caietul bunicii, pe care toata lumea il va adora de la prima gustare. 

Prajitura Regina Maria este o delicioasa de casa cu crema fina, cu dpoua tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos. 

Iata reteta:

Pentru primul blat:

6 oua;

7 linguri de zahar;

2 linguri apa;

7 linguri de faina;

Pentru al doilea blat

6 oua;

250 grame zahar;

150 grame nuca de cocos;

2 linguri de faina.

Ingrediente pentru crema

6 galbenusuri;

8 linguri de zahar pudra + inca 4 linguri;

300 g unt;

esenta de vanilie.

Modul de preparare:

Pentru primul blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri de zahar, 2 linguri apa. Apoi se adauga 6 galbenusuri si 7 linguri de faina. Se coace in tava unsa si infainata. Pentru blatul al doilea se despart ouale, iar 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, apoi se adauga 150 gr nuca de cocos si 2 linguri de faina. Se coace la fel ca primul blat. Blaturile se lasa la racit la temperatura camerei.

Cele 6 galbenusuri ramase de la al doilea blat, se fierb pe abur impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu cele 4 linguri de zahar pudra. Se adauga esenta de vanilie, atat cat ne place la gust si se trece la montarea prajiturii.

Crema se pune peste primul blat, peste care se aseaza al doilea si deasupra se face o glazura cu cacao si se presara fulgi de nuca de cocos.

Glazura de cacao:

Se amesteca pe foc, 150 g zahar pudra, cu doua linguri cu cacao, 3 linguri de apa si doua-trei linguri de ulei. Uleiul se pune in glazura, doar dupa ce se ia de pe foc. Se lasa doar un pic sa se racoreasca, ca sa nu se ingroase si sa se poata intinde. 

Prajitura Regina Maria se lasa la rece, sa se amestece aromele, dupa care se taie in formele dorite.