Calendar ortodox – Sarbatoare 18 decembrie. Ce sfant este praznuit

0
36

Calendar Crestin Ortodox. Pe data de 18 decembrie, este praznuit Sfantul Daniil Sihastrul.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 18 decembrieSfantul Daniil Sihastrul s-a nascut la inceputul secolului al XV-lea, intr-un sat din apropierea orasului Radauti. Ajunge la Schitul Sfantul Lavrentie, la 6 km de Putna, locul intrarii sale in monahism. Mai tarziu alege sa se retraga pe o stanca de pe malul paraului Viteul.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 18 decembrie. Potrivit traditiei, Cuviosul Daniil i-ar fi prezis Sfantului Stefan cel Mare ca va urca pe tronul de domnie al Moldovei, scrie crestinortodox.ro. Tot el este cel care l-a indemnat pe Stefan Voda sa continue lupta impotriva turcilor si tot de la el a venit si indemnul de a zidi Manastirea Putna.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 18 decembrie. Nu se cunoaste data mortii sale. A fost inmormantat in partea sudica a pronaosului bisericii Manastirii Voronet. Un deget se pastreaza si astazi la manastirea Putna.  Traditia spune ca este degetul aratator de la mana dreapta a Sfantului Daniil, cu care el a aratat voievodului valea Putnei, unde l-a indemnat sa ridice manastirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.