marți, 30 aprilie, 2024

Rusia a emis un mandat de arestare în contumacie pentru șeful forțelor maritime ale Ucrainei

Distribuie:

Publicat:

Rusia a emis un mandat de arestare în contumacie pentru șeful forțelor maritime ale Ucrainei, în contextul tensiunilor dintre cele două țări vecine în legătură cu Crimeea, conform unui comunicat emis de Serviciul Federal de Securitate (FSB) rus.

Oleksiy Neizhpapa, care a fost numit comandant al forțelor maritime ale Ucrainei în 2020, este acuzat de organizarea unui “blocaj naval” în strâmtoarea Kerch din noiembrie 2018, în care au fost capturate trei nave ucrainene de către Rusia.

Rusia consideră că navele ucrainene au intrat în apele sale teritoriale fără permisiune, iar autoritățile ucrainene susțin că au fost în ape internaționale. Incidentul a avut loc în contextul anexării Crimeei de către Rusia și a declanșat o serie de tensiuni între cele două țări.

Neizhpapa a fost reținut în absență și un mandat de arestare în contumacie a fost emis pe numele său. Potrivit FSB, ancheta este în desfășurare, iar acțiunile ulterioare vor depinde de concluziile acesteia.

Ucraina și Rusia au avut mai multe conflicte în ultimii ani, inclusiv un război în estul Ucrainei și anexarea Crimeei de către Rusia. Relațiile dintre cele două țări rămân tensionate și există preocupări cu privire la escaladarea situației în regiune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img