Pentru a salva milioane de vieți, Marea Britanie trebuie să ia în considerare confruntarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) cu privire la utilizarea vaporizatoarelor (vaping).

0
158

Parlamentarii britanici și vicepreședinții Grupului Parlamentar Britanic privind ţigările electronice au apelat la Marea Britanie să se confrunte cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în legătură cu vapingul pentru a salva milioane de vieți.

Fumatul reprezintă o dependență nocivă care ucide 75.000 de oameni în fiecare an în Marea Britanie, iar 6,6 milioane de oameni continuă să fumeze, ceea ce înseamnă mai mult de 13% din populația adultă. Însă vicepreședinții Grupului Parlamentar pentru Vaping din Westminster au observat beneficiile pe care le poate oferi vapingul fumătorilor care se îndreaptă către o alternativă mai puțin dăunătoare, scăzând riscul dezvoltării bolilor legate de fumat sau deces.

De fapt, în 2015, Public Health England a concluzionat că vaporizatoarele sunt cu 95% mai puțin dăunătoare decât tutunul care arde și că au potențialul de a ajuta fumătorii să renunțe la fumat. În prezent, există aproximativ 2,5 milioane de foști fumători în Marea Britanie datorită vapingului.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) rămâne sceptică în privința vapingului, ceea ce face ca conferința privind controlul tutunului de la COP10 din Panama din luna noiembrie să fie o problemă importantă pentru cei care susțin vapingul ca o alternativă mai sănătoasă la fumat. În timp ce conferința privind schimbările climatice COP26 a fost deschisă și transparentă, COP10 din Panama va oferi decizii luate în spatele ușilor închise, departe de ochii presei și al publicului.

Parlamentarii britanici și vicepreședinții Grupului Parlamentar Britanic privind ţigările electronice salută declarația Ministrului Sănătății Publice, Neil O’Brien, care a reconfirmat angajamentul Guvernului față de vaping ca o modalitate de a realiza planurile Marii Britanii pentru un viitor fără fumat până în 2030. Cu toate acestea, ei subliniază necesitatea ca Marea Britanie să se apere împotriva celor care ar încerca să forțeze țara să urmeze un curs diferit și, din punctul lor de vedere, mai dăunător.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.