Accident deosebit de grav noaptea trecuta la CRASNA: Din pacate doua persoane si-au pierdut viata – FOTO

0
6986

UPDATE: În continuare, tragica poveste a accidentului rutier de la Crasna devine și mai sumbră. O a doua victimă a acestui cumplit eveniment a pierdut lupta pentru viață. Este vorba despre Sergiu Doba (vezi foto), în vârstă de 42 de ani, originar din satul Pogănești, comuna Stănilești. Potrivit informațiilor noastre, Sergiu era tatăl a doi copii, o fetiță și un băiat, pe care îi creștea singur după ce soția l-a părăsit. Acesta se afla în autoturismul înmatriculat în județul Alba și se întorcea acasă după o zi de muncă în domeniul construcțiilor.

În plus, alți doi bărbați din aceeași comună, Stănilești, sunt în comă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Acești bărbați, care se presupune că lucrau și ei în construcții în județul Alba, au fost grav afectați de impactul accidentului.

„Astăzi, 9 septembrie 2023, ora 01.56, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin S.N.U.A.U.112, cu privire la faptul că, pe drumul european DE 581, la km 99+300 metri, pe raza comunei Costești, județul Vaslui, s-a produs un eveniment rutier în urma căruia au rezultat victime omenești.

Din primele cercetări efectuate se pare că, un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de către un bărbat de 38 de ani, din comuna Ghidigeni, județul Galați, aflat singur în autoturism, care se deplasa din direcția Crasna spre Bârlad, ar fi acroșat bordura unui pod rutier și ar fi pătruns pe sensul opus unde ar fi acroșat un autoturism înmatriculat în județul Alba, condus pe direcția Bârlad- Crasna, de un bărbat de 26 de ani, din comuna Drânceni, județul Vaslui.

Ulterior producerii impactului, autoturismul înmatriculat în județul Alba ar fi fost acroșat de către un autocar înmatriculat în Republica Moldova, condus de un bărbat de 36 de ani, din București, care circula în spatele autoturismului, pe sensul Bârlad-Crasna.

În urma producerii evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto din județul Galați și al unui pasager din autoturismul înmatriculat în județul Alba, bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Stănilești.

Ceilalți 4 ocupanți ai autoturismului înmatriculat în județul Alba au fost transportați la unități medicale pentru acordarea de îngrijiri medicale, 2 dintre acestia (bărbați în vârstă de 47, respectiv 26 de ani, din Stănilești) fiind în stare gravă.

Din autocar nu au fost persoane vătămate. Conducătorul autocarului a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind negativ. Conducătorul autoturismului înmatriculat în județul Alba nu a putut fi testat la fața locului urmand a-i fi prelevate mostre biologice în vederea stabilii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier și dispunerea măsurilor legale. ” declara cei de la IPJ Vaslui

STIREA INITIALA : Un accident rutier grav a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă pe Drumul European 581 (DE 581), în apropiere de localitatea Crasna din județul Vaslui. La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri, ambulanțe SMURD și forțe de poliție pentru a gestiona situația de urgență.

Detașamentul de pompieri Vaslui a răspuns apelului de urgență cu un impresionant dispozitiv de intervenție. Echipajele de intervenție au inclus o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu apă și spumă echipate cu module pentru descarcerare și deblocare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), trei ambulanțe SMURD (inclusiv una pentru terapie intensivă mobilă), o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și un total de 16 subofițeri și un ofițer. Acest dispozitiv impresionant a fost mobilizat pentru a asigura descarcerarea, evaluarea medicală, evacuarea, acordarea primului ajutor și transportul victimelor la unități medicale de urgență.

Accidentul a implicat un autocar și două autoturisme, iar bilanțul provizoriu arată că în autocar se aflau 40 de persoane, inclusiv 38 de pasageri și cei doi șoferi, în timp ce cele două autoturisme transportau în total șase persoane.

La sosirea echipajelor de intervenție, au fost identificate șase victime, dintre care cinci erau încarcerate. Din păcate, două dintre persoanele încarcerate se aflau în stop cardiorespirator, în timp ce alte două erau în comă. O singură persoană era conștientă. Pompierii au început imediat manevrele de descarcerare, în timp ce medicii și paramedicii se ocupau de stabilizarea victimelor. Din nefericire, în cazul unei victime aflată în stop cardiorespirator, medicul de pe ambulanța SMURD a fost nevoit să declare decesul. Celelalte cinci victime au primit primele îngrijiri medicale la fața locului și au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Pasagerii din autocar au fost evaluați medical, dar din fericire nu au necesitat acordarea de îngrijiri medicale suplimentare.

Cauzele și circumstanțele exacte ale acestui accident rutier tragic sunt în prezent subiectul unei investigații în curs din partea autorităților de poliție. Circulația pe DE 581 este complet blocată în ambele sensuri de mers în timpul cercetării.

Evenimentul tragic reafirmă importanța respectării regulilor de siguranță rutieră și necesitatea de a fi vigilenți pe șosele în orice moment. Autoritățile îndeamnă șoferii să conducă cu atenție și să respecte regulile de circulație pentru a preveni astfel de tragedii nefericite în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.