Director Adjunct al Administrației Spitalelor din București reținut pentru luare de mită și corupție

0
247

Un scandal de corupție zguduie Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, unde directorul adjunct, Cristian Plută, a fost reținut de procurorii anticorupție pentru acuzații de luare de mită și implicare într-un caz de corupție legat de favorizarea unor firme.

Informațiile privind implicarea lui Cristian Plută au fost dezvăluite într-un referat al procurorilor anticorupție, care au cerut arestarea preventivă a patru persoane implicate în acest scandal, inclusiv Plută. Alături de el, cei vizați sunt George Mirel Cristescu, omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul și Silviu Stăncilă (intermediar).

Potrivit surselor judiciare, Oana Sivache, directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), ar fi denunțat acest caz și ar fi fost martor în dosar.

Procurorii susțin că infracțiunile de corupție au fost comise în legătură cu achiziții publice, printre care se numără un acord cadru în valoare de peste 115 milioane de lei pentru reparații, reabilitări și modernizări la unitățile sanitare și imobilele aflate în administrarea ASSMB.

Anchetatorii au prezentat dovezi conform cărora Silviu Stăncilă ar fi convenit cu reprezentanții firmelor Alpha Max Build-Avision Strategy Consulting și Palex Construcții Instalații să plătească 5% din valoarea facturilor plătite de ASSMB în schimbul favorizării lor. Această sumă urma să fie împărțită între Silviu Stăncilă, Cristian Plută și martora Oana Sivache.

Pe 4 septembrie, Oana Sivache a declarat că, împreună cu Cristian Plută, s-au întâlnit la un restaurant, unde Plută i-a comunicat că a primit banii pentru „obligațiile de la plata facturilor pentru reparații curente” de la firma Alpha Max SA. Acesta i-a spus că banii i-a primit de la Silviu Stăncilă și i-a arătat că îi deține în autoturismul său de serviciu, un Dacia Duster. Conform declarațiilor martorei, fiecăruia dintre cei trei implicați (Cristian Plută, Silviu Stăncilă și Oana Sivache) i-a revenit suma de 20.000 de euro.

După întâlnire, Cristian Plută a condus-o pe Oana Sivache la locuința sa și i-a înmânat o cutie de carton care conținea suma de 100.000 de lei, în cinci pachete, potrivit procurorilor.

Investigațiile continuă, iar acuzațiile aduse celor patru suspecți vizează luare de mită, corupție și favorizarea unor firme în cadrul achizițiilor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.