Bărbat reținut de polițiștii din Bârlad pentru încălcarea unui ordin de protecție și distrugere

0
166

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui, a fost reținut de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad pentru încălcarea unui ordin de protecție și distrugerea locuinței comune cu soția sa.

La data de 18 septembrie 2023, la ora 19:28, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au fost alertați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (S.N.U.A.U. 112) de către o femeie din comuna Zorleni, județul Vaslui. Aceasta a semnalat că soțul său, în vârstă de 48 de ani, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție și a pătruns fără drept în locuința lor din satul Zorleni, unde a inițiat ulterior un incendiu.

Investigațiile ulterioare au dezvăluit că Judecătoria Bârlad emisese un ordin de protecție împotriva bărbatului cu numai patru zile înainte, pe data de 14 septembrie 2023. Acest ordin îl obliga să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de soția sa și față de locuința lor comună. Cu toate acestea, la data de 18 septembrie 2023, în jurul orei 18:30, bărbatul a revenit la domiciliul lor, încercând să se împăcească cu soția. După refuzul acesteia, a izbucnit un incendiu în mai multe camere ale locuinței lor.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pe numele bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție. Acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad în data de 20 septembrie 2023, cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului. De asemenea, este important de menționat că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție constituie o infracțiune pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.