Lidia a fost abandonată la naștere, însă a luptat din răsputeri pentru viața sa. Acum studiază medicina și visează să își ajute semenii

0
96

Lidia a traversat drumul dificil al vieții încă de la început, fiind abandonată la naștere de către propria mamă. Cu toate acestea, tânăra a dovedit o reziliență admirabilă și a luptat din răsputeri pentru a-și construi propria viață. Cu ochi mari și negri, ea a devenit un simbol al puterii de a depăși adversitățile, fiind luată în plasament de o familie din Cisnădie, unde a găsit susținerea și dragostea necesare.

„Atunci când m-am născut, soarta mi-a zâmbit. Familia din Cisnădie a fost întregul meu sprijin, sursa întregii iubiri de care am avut nevoie. Astfel, nu m-am transformat într-un copil cu probleme, așa cum se întâmplă uneori. În familie există afecțiune, există mereu atmosfera călduroasă a unei familii. Am doi frați cu care mă înțeleg, glumim, povestim, avem o relație de prietenie”, împărtășește Lidia.

Absolventă a Liceului Teoretic Gustav Gundish din Cisnădie, cu profilul Filologie, Lidia și-a ales drumul în medicină, renunțând la ideea de a deveni profesoară de Română. Atracția ei către chirurgie, o specializare dificilă în domeniul medical, a fost influențată de interesul încă din copilărie față de corpul uman și organe.

„Este dificil în chirurgie, dar încă de când eram mică m-am simțit atrasă de corpul uman, de organe. Chiar și când mama tăia porcul, îmi plăcea să pun mâna, să ating organele. (…) Sper să fiu un profesionist dedicat meseriei, să o practic cu dragoste și să ajut oamenii”, adaugă Lidia.

La vârsta de 19 ani, Lidia și-a propus să nu urmeze exemplul mamei biologice, dorind să aibă o carieră și să-și ajute familia. Spre deosebire de aceasta, Lidia dorește să fie prezentă în viața celor dragi și să nu își neglijeze responsabilitățile.

Pentru copiii care trec prin momente dificile, Lidia are un mesaj de încurajare: „Să lupte pentru visurile lor, indiferent de ce spune lumea. Eu am avut persoane care mi-au spus că nu voi reuși, indiferent de obstacole și circumstanțe. Să nu renunțe! Dacă simți că te pasionează ceva, atunci du-te acolo”.

Studentă în primul an la Facultatea de Medicină din Sibiu, Lidia reprezintă un exemplu concret al faptului că copiii proveniți din sistemul de protecție socială pot să devină modele de succes și să urmeze cu îndârjire propriile aspirații.