Jandarmii vasluieni sancționează 20 de persoane pentru delicte silvice în luna februarie – FOTO

0
80

În cursul lunii februarie a acestui an, jandarmii din Vaslui au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a delictele silvice în zonă, reușind să sancționeze un număr de 20 de persoane surprinse în diverse activități ilegale.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale, în timpul misiunilor specifice, jandarmii au interceptat 9 persoane care transportau material lemnos fără documentele legale necesare. Acestea au fost sancționate contravențional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, evaluat la peste 3200 de lei, a fost confiscat și predat în custodia reprezentanților Ocoalelor Silvice.

În plus, în aceeași perioadă, au fost identificate alte 11 persoane care tăiau ilegal material lemnos în afara fondului forestier național. Aceste acțiuni ilegale au fost sancționate în conformitate cu legislația în vigoare, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat autorităților competente.

Totalul amenzilor aplicate a atins suma de 30.000 de lei, demonstrând fermitatea autorităților în combaterea acestui fenomen și protejarea resurselor forestiere.

Acțiunile jandarmilor au avut loc în cadrul unor misiuni specifice desfășurate în municipiul Bârlad și în zonele de competență ale Ocoalelor Silvice Bârlad și Epureni. Autoritățile au subliniat că astfel de controale vor continua și în perioada următoare, cu scopul identificării și sancționării persoanelor implicate în încălcarea normelor privind exploatarea ilegală a resurselor forestiere.

Aceste acțiuni reprezintă un angajament ferm al autorităților locale în protejarea mediului înconjurător și asigurarea unei gestionări responsabile a resurselor naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.