vineri, 19 aprilie, 2024

Revine “Miercurea Sirenelor” în județul Vaslui: astăzi, între orele 10:00 și 11:00, vor fi pornite semnalele acustice

Distribuie:

Publicat:

Astazi, 28 februarie, în intervalul orar 10:00-11:00, la nivel național se vor desfășura activitățile incluse în exercițiul cunoscut sub denumirea generică de “Miercurea Alarmelor”. Scopul acestui exercițiu este de a verifica echipamentele de înștiințare, avertizare și alarmare a populației, precum și gradul de acoperire acustică al acestora.

Este important de subliniat că acesta este doar un exercițiu și nu trebuie să ne panicăm. Autoritățile recomandă cetățenilor să urmărească informațiile transmise oficial și să nu reacționeze în mod excesiv.

📢❗️EXERCIȚIU de alarmare publică „MIERCUREA ALARMELOR”

🆕 Miercuri, 28 februarie 2024, începând cu ora 10:00, va avea loc EXERCIȚIUL de alarmare publică, denumit generic “MIERCUREA ALARMELOR”.

❗️Nu întrați în panică, este doar un EXERCIȚIU și trebuie să învățați să recunoașteți semnificația semnalelor de alarmare și măsurile care trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

ℹ️Două surse de informare rapidă sunt următoarele:
– platforma https://fiipregatit.ro
– aplicația DSU.

❗️❗️❗️Semnalele acustice de alarmare a populației, a instituțiilor publice și a operatorilor economici sunt următoarele:
– alarmă aeriană;
– alarmă la dezastre;
– prealarmă aeriană;
– încetarea alarmei.

🕓 Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.

b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.

d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

Împreună mai pregătiți!✅

#SaptamanaProtectieiCivile ” se arata in comunicatul ISU VASLUI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img