Ce a făcut Florin Cîțu în Ucraina. Ce a spus șeful Senatului după întâlnirea cu Zelenski

0
68

Florin Cîțu s-a deplasat în Ucraina la o zi după ce alți doi oficiali români au mers să stea de vorbă cu președintele ucrainian. Șeful Senatului a mers miercuri să vadă ororile din Gostomel și Irpin, în cadrul vizitei sale în Ucraina. Inițial Florin Cîțu s-a întâlnit cu Zelenski și cu președintele Radei Supreme, apoi a vizitat Gostomel și Irpin.

Ce a făcut Florin Cîțu în Ucraina

Șeful Senatului a mers în Ucraina la o zi după ce premierul Nicolae Ciucă și liderul Partidului Social Democrat au fost să stea de vorbă cu Volodimir Zelenski. Florin Cîțu s-a deplasat la Gostomel și Irpin. El a spus că a fost în Ucraina la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Cîțu a spus că această vizită a fost planificată încă de la începutul lunii aprilie, și a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.

Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmihal, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

La rândul său, Ruslan Stefanciuk a postat pe contul său de Facebook imagini din cadrul vizitei pe care a făcut-o în Ucraina președintele Senatului României. La întâlnire au participat președintele Parlamentului Macedoniei de Nord și președintele Parlamentului Elvețian.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Reamintim faptul că la începutul acestei săptămâni, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, au fost în vizită la Kiev, în localitățile asediate de către ruși. Ei au avut întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denis Șmihal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Premierul Ciucă a transmis un mesaj de condamnare în termenii cei mai fermi a invaziei ruse, a atrocităților umane și distrugerilor materiale, exprimând sprijinul României pentru derularea unei investigații internaționale pentru tragerea la răspundere a celor vinovați de comiterea de crime internaționale, inclusiv prin contribuția financiară voluntară recentă, decisă de Guvernul României, către Fondul fiduciar al Curții Penale Internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.