Ce spune IGOR DODON despre UNIREA CU ROMANIA

0
77

Candidatul Partidului Socialistilor la functia de presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, joi seara, intr-o dezbatere la postul public de televiziune Moldova 1, ca sustinatorii miscarii unioniste nu vor avea nicio sansa in cazul in care el va deveni seful statului.

Dodon a afirmat ca militeaza pentru relatii bune cu Romania, insa a subliniat ca desi sunt frati, romanii si moldovenii trebuie sa ramana „fiecare la casa lui”.

„Romanii sunt prietenii nostri, sunt vecinii nostri, dar este o vorba: frati, frati, dar fiecare la casa lui. Niciodata nu am fost anti-roman si niciodata nu voi fi anti-roman. Eu sunt pentru relatii bune cu Romania, dar voi fi categoric impotriva celor care vor sa lichideze statalitatea Republicii Moldova, cum este Maia Sandu. Unionistii in Republica Moldova nu au nicio sansa”, a afirmat Dodon.

Pe de alta parte, candidatul Partidului Actiune si Solidaritate, Maia Sandu, a subliniat ca „Republica Moldova are nevoie de relatii bune cu vecinii, si cu Romania, si cu Ucraina”. Potrivit acesteia, Romania poate sprijini energetic Republica Moldova, insa, in acelasi timp, poate oferi sprijin pentru combaterea coruptiei si dezvoltarea infrastructurii.

„Cu Romania avem nevoie de relatii bune in special cand vine vorba despre asigurarea securitatii energetice si aici eu voi lupta pentru implementarea acestor proiecte de interconectare pe partea de curent electric si furnizarea de gaze. Avem nevoie de sprijinul Romaniei pe combaterea coruptiei, pentru ca Romania a demonstrat ca se poate sa construim institutii care sa ne scape de corupti si asta vom face si eu voi obtine tot sprijinul de care este nevoie. Nu am vazut in alta parte atat efort si rezultate ca in Romania. Romania o sa ne ajute in implementarea proiectelor de infrastructura asa cum a facut pana acum si eu voi opta si pentru proiecte si mai serioase, si pe proiecte sociale”, a precizat Maia Sandu.

Pe de alta parte, candidata pro-europeana sustine ca Republica Moldova are nevoie de Ucraina „pentru a rezolva conflictul transnistrean”, dar si pentru securizarea frontierelor si combaterea criminalitatii transfrontaliere.