Rămăşiţe ale celui mai mare dinozaur carnivor de pe teritoriul Europei au fost descoperite pe un mal stâncos al Insulei Wight din Anglia

0
63

Oase fosilizate descoperite pe un mal stâncos al Insulei Wight din Anglia reprezintă rămăşiţele unui dinozaur carnivor care ar putea fi cel mai mare descoperit până acum în Europa, înrudit cu cea mai mare specie de dinozauri carnivori cunoscută până în prezent, informează Reuters.

Paleontologii au spus joi că au descoperit părţi din scheletul unui dinozaur care a trăit în urmă cu circa 125 de milioane de ani, în timpul erei cretacice, printre care oase din coloana vertebrală, şold şi coadă, câteva fragmente din membre, dar fără craniu sau dentiţie. Pe baza rămăşiţelor parţiale, cercetătorii au estimat că dinozaurul depăşea 10 metri în lungime şi era posibil să ajungă la o dimensiune mai mare.

''Dimensiunea specimenului este impresionantă. Este unul dintre cei mai mari – posibil cel mai mare – prădător terestru care a trăit vreodată în Europa'', a spus Chris Barker, doctorand în paleontologie la Universitatea din Southampton şi autor principal al studiului publicat în revista PeerJ Life & Environment.

Pe baza unei serii de mici caneluri la vârful vertebrelor din coadă, cercetătorii au ajuns la concluzia că aparţine unui grup de dinozauri denumiţi spinozauri, care includ Spinosaurus, un dinozaur care a trăit în urmă cu circa 95 de milioane de ani şi care, cu o lungime de 15 metri, este considerat cel mai mare dinozaur prădător cunoscut, potrivit Agerpres.ro.

Continuarea pe stiripesurse.ro