Ce spune Ovidiu Cuncea despre divortul de sotia cu care a stat 21 de ani: «Era mai rau sa fi trait inselat»

0
104

Ovidiu Cuncea (52 de ani), actorul devenit diacon, a fost invitatul Oanei Turcu in emisiunea “Refresh by Oana Turcu”. Intalnirea lor nu a avut loc intr-un studio de televiziune, ci in aer liber, in curtea Palatului Mogosoaia, unde au vorbit relaxat despre ce a insemnat decizia acestuia de a apuca pe calea credintei, despre divort, dar si despre cum priveste posibilitatea unei noi iubiri in viata sa.

Dupa multi ani in lumina reflectoarelor, Ovidiu Cuncea a hotarat sa renunte la televiziune si sa se apropie si mai mult de credinta. Legatura lui cu Dumnezeu a fost puternica dintotdeauna, ba a urmat chiar si cursurile Seminarului Teologic, dupa care s-a inscris la Facultatea de Teologie. In anul doi a decis sa dea admitere la Teatru, de a si intrat, iar de acolo, viata lui s-a schimbat. A devenit cunoscut si in lumea televiziunii, unde a aparut alaturi de Dan Negru si de Roxana Ionescu in emisiunea “Ciao, Darwin”. Ulterior, alaturi de “Mama Natura”, a realizat si emisiunea pentru copii “Vreau sa fiu mare vedeta”, difuzata tot de Antena1.

In prezent, Ovidiu traieste cu totul diferit si nu se mai vede facand lucrurile in acelasi mod, desi inca mai urca pe scena de teatru. “Nu stiu daca as mai putea face lucrurile de atunci, dar am o nostalgie. Daca as mai vrea sa fac o emisiune, as face una culturala. Am facut tot felul de nebuneli si nu mi se mai pare nimic spectaculos”, i-a povestit acesta Oanei Turcu.

Cum a decis Ovidiun Cuncea sa devina preot

Intr-o perioada de neliniste, Cuncea s-a hirotonit si l-a rugat pe Dumnezeu sa-l scape de zbaterile sufletesti ce-l imparteau intre viata de actor si pasul spre preotie. “Spuneam rugaciuni in gand si am avut o viziune, ca un om care apare in fata ta. Am avut un soc, ca si cum intra cineva in camera peste tine. Era Maica Domnului care mi-a zis ca o sa-I slujesc Mantuitorului, nu unei biserici. Cand i-am multumit, a disparut. Inainte, cand auzeam ceva asemanator, nu credeam, absolut deloc”, a marturisit Ovidiu in interviul difuzat de Antena Stars.

Ovidiu Cuncea a divortat dupa 21 de ani de casnicie

Dupa 21 de ani de casnicie si doi copii impreuna, Ovidiu Cuncea si sotia lui, Cristina, au hotarat sa divorteze. Acum, privind retrospectiv, actorul a declarat ca se simt impacat cu decizia.

“Probabil ca era mai rau sa fi trait inselat. Sufleteste, nu stiu daca si trupeste. Decat sa fi trait in minciuna, a fost mai bine asa. Nu stiu ce a fost acolo, n-am inteles inca. La inceput m-am revoltat, m-am intrebat de ce s-a intamplat asta, dupa care mi-am dat seama ca nu are niciun rost. In jurul meu cerul e atat de mare si e loc pentru toata lumea, incat toata tristetea si amaraciunea trebuie sa le topesc in lumina. ”

In acelasi timp, Ovidiu nu si-a pierdut aplecarea spre iubire, spera si se vede indragostit din nou, dar nu si casatorit.

Dupa divort, copiii sai, desi mari, 20 si 21 de ani, au ales sa ramana alaturi de tatal lor. Mai mult, acesta se ocupa indeaproape de problemele lor. “Ne vedem seara de seara, mancam impreuna dimineata, radem, ne intrebam ce am mai facut. Eu cu Sara (fiica lui – n.r.) avem aceeasi meserie( ambii sunt actori – n.r). Ea joaca si la Teatrul National. Avem multe lucruri comune. Copiii mei vor sa ma vada fericit. De Craciun au vrut sa stea mai mult cu mine, de Revelion, au stat numai cu mine. Vor sa-mi fie bine”, a mai maturisit actorul-diacon.

Ovidiu Cunea joaca in continuare la Teatrul National

Desi recunoaste ca s-a gandit sa se calugareasca, Ovidiu Cuncea recunoaste ca deocamdata nu poate renunta la actorie. In plus, inca le poarta de grija copiilor sai. "Iubesc actoria, o fac cu mare mare bucurie in continuare. Vhemcredinciosii de la biserica la piesele mele".

In actuala stagiune, Ovidiu Cuncea joaca in "Presul" si in "Revizorul", ambele la Teatrul National.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.