Calciul nu e suficient pentru ca un copil sa aiba oase sanatoase

0
57

Consumand mai mult de 800 mg calciu/zi nu e de ajuns pentru sanatatea oaselor, daca organismul nu are la dispozitie destula vitamina D, spun cercetatorii, conform unui studiu realizat pe 900 adulti. Peste 20% dintre copiii mici din tara noastra sunt diagnosticati cu rahitism, iar în Europa osteoporoza cauzeaza circa 1,1 milioane fracturi/an, cu costuri sociale considerabile. Un studiu publicat în martie 2010 în “Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism” a aratat ca un procent de 59% din populatie sufera de deficienta de vitamina D si aproape 25% din persoanele testate prezinta un nivel extrem de scazut de vitamina D în organism. 

Conducatorul studiului, Dr. Richard Kremer de la Centrul de Sanatate al Universitatii McGill, Canada, spune ca „Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreaga gama de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza si diabetul, precum si tulburarile cardiovasculare si cele legate de sistemul imunitar.” Cercetari recente de la Universitatea din Copenhaga au dezvaluit ca vitamina D activeaza sistemul imunitar prin „armarea” celulelor T, astfel încat acestea sa combata infectiile.De asemenea, s-a observat ca gripa loveste atunci cand nivelul de vitamina D este foarte scazut si organismul reuseste sa reziste gripei doar cand nivelul e marit.

Bazandu-se pe aceste evidente, medicii si practicienii subliniaza importanta consumului suplimentar de vitamina D. Uleiul din ficat de cod pentru copii LYSI, un produs pur si eficient, ce cumuleaza beneficiile vitaminei D si A si ale acizilor grasi Omega-3, poate fi usor administrat copiilor mici chiar sub un an, fiind optim pentru a pune bazele unei sanatati durabile.

Vitamina D din uleiul de peste se prezerva un timp mai îndelungat datorita adaosului de vitamina E cu efect antioxidant (tocoferoli naturali). Poate la fel de important ca efectele benefice ale vitaminei D sunt si beneficiile Omega-3 din uleiul din ficat de cod. Este foarte important pentru copii, în special, ajutand la dezvoltarea cognitiva, la stabilizarea dispozitiei, a atentiei, îmbunatatirea memoriei si a capacitatii de învatare, ameliorarea ADHD. De asemenea, protejeaza inima la efort, scade nivelul colesterolului, sporeste vitalitatea, sustinand miscarea si performanta; diminueaza stresul si oboseala. Variantele lichide se pot administra de la varste de sub un an.

Acizii grasi Omega-3 sunt esentiali sanatatii omului. Cum corpul nu îi poate sintetiza, acestia trebuie furnizati prin dieta sau/si prin consum de suplimente alimentare de buna calitate din ulei de peste, suplimente bogate în acizi grasi Omega-3. Cercetarile asupra artritei reumatoide indica ca o ratie regulara de acizi grasi Omega-3 poate reduce semnificativ redoarea matinala, durerea si oboseala.

Calciul este vital organismului deoarece: este element constitutiv pentru oase si dinti; mentine integritatea structurala si functionala a sistemului osteo-articular si densitatea osoasa; mentine echilibrul sanguin dintre calciu, potasiu si sodiu – ajuta la absorbtia calciului la nivel intestinal si fixarea lui în oase; ajuta la dezvoltarea si functionarea optima a sistemului osteo-articular, muscular, cardiovascular, endocrin si nervos; contribuie la ameliorarea sindromului premenstrual; previne aparitia si inhiba dezvoltarea polipilor de la nivelul colonului; amelioreaza durerile de cap, crampele musculare si sindromul de oboseala cronica; ajuta la formarea enzimei SOD, cu rol antiinfectios; ajuta la reglarea colesterolului si a tensiunii arteriale (cauzate de aportul scazut de calciu în sange).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.