Combinatia ideala pentru un mic dejun sanatos

0
55

Daca nu stii ce sa mananci la micul dejun, dar iti doresti ceva care sa fie sanatos si energizant, atunci trebuie sa incerci aceasta combinatie care regleaza glicemia, reduce colesterolul si te ajuta sa slabesti.

Cu siguranta stii ca micul dejun este cea mai importanta masa din zi si n-ar trebui sa sara peste el, dar asigura-te ca mananci in fiecare dimineata ceva sanatos, in cantitati moderate. In aceasta ordine de idei, combinatia de ovaz cu seminte de chia ii va oferi metabolismului tau exact imboldul de care are nevoie si te va aproviziona cu energie pentru intreaga zi. 

Ovaz. Ovazul este plin de beta-glucan si fibre solubile, care regleaza nivelul glicemiei, scad valorile colesterolului rau si intaresc inima, deoarece ofera multe proteine, fibre si minerale.

Seminte de chia. Semintele de chia au omega 3 si omega 6 in doze generoase, dar contin si calciu, chiar mai mult decat laptele sau produsele lactate. Acestea ajuta la buna fuctionare a inimii si sunt pline de antioxidanti, motiv pentru care au beneficii anti-inflamatorii. Ele sunt recomandate pentru oamenii care sufera de artrita si colesterol mare.

Ingrediente: 1 cana ovaz, 2 cani apa, 2 picatrui esenta de vanilie, 1 lingurita scortisoara, 2 linguri miere, 1 varf sare, 4 linguri seminte de chia

Instructiuni: Se fierbe apa cu scortisoara si esenta de vanilie, apoi se reduce focul, se adauga ovazul si se mai lasa la fiert inca 5 minute, dupa care se lasa la racit alte 5 minute. La final se adauga mierea si sarea, se amesteca bine si se pune totul intr-un bol in care se adauga semintele de chia, iar suplimentar, ca topping, se mai pot adauga diverse fructe proaspete sau nuci si alune.(A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.