Aditia de os: cauze si tehnici folosite

0
40

Dr. Lorelei Nassar, stomatolog, explică din ce cauză apare adiția de os și ce tehnici se folosesc pentru reconstruirea osoasă.

 

Nu de puține ori se întâmplă, ca de-a lungul timpului sau din cauza unor accidente, să ne pierdem un dinte și, prin urmare, să vrem să-l refacem.  Motivele sunt evidente: Fie pentru a putea mesteca mai bine, fie pentru a putea să ne bucurăm de un zâmbet complet și frumos. Însă, apare o problemă: din cauza lipsei îndelungate a dintelui respectiv, ne confruntăm cu un eșec al părții osoase.

Mare parte dintre noi știm că în trecut, pacienții cu volum osos scăzut al maxilarului aveau două opțiuni: protezele sau punțile dentare. Astăzi există diferite sisteme care ne pot ajuta să remediem această problemă. Procedura specifică implantologiei care reface cantitatea de os necesar implanturilor se numește adiție osoasă sau adiție de os.

Care sunt cauzele apariției resorbției osoase?

Unii dintre noi nu avem suficient volum osos sănătos pentru a susține o lucrare cu implanturi. Această insuficiență osoasă poate avea multiple cauze, cum ar fi:

CONTINUAREA PE CSID.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.