Ceaiuri care te ajută când ai febră

0
95

Simptom al unei infecţii acute, febra este o reacţie de autoapărare a organismului în calea virusurilor şi bacteriilor. Remediile din natură sunt o soluţie la-ndemână în combaterea febrei, mai ales în afecţiunile de sezon.

Creţuşca

 

Numită şi barba-caprei sau pepenică, creţuşca are proprietăţi antiinflamatoare (împiedică inflamaţiile), antispasmodice (combate spasmele) şi antipiretice (scade febra). Remediile pe bază de creţuşcă uşurează durerile articulare şi cele de cap. Mai mult, acestea ajută în lupta împotriva obezităţii, facilitează evacuarea bilei şi accelerează vindecarea rănilor (ulcere). Pe lângă toate acestea, infuzia de flori de creţuşca scade febra şi ameliorează simptomele gripei. Pentru scăderea temperaturii corpului, încearcă următorul remediu: peste 1 lingură de flori uscate de creţuşcă toarnă 1 ceaşcă de apă fierbinte. Lasă amestecul la infuzat 10 minute, după care strecoară-l şi bea-l călduţ. Se consumă 3 sau 4 căni pe zi, până când febra scade. 

 

Extractul de scoarţă de salcie

 

Cunoscută şi sub denumirea de „aspirina vegetală“, salcia albă conţine derivaţi ai salicinei (salicortina şi tremulacina), substanţe care au proprietăţi analgezice, antireumatice, astringente şi antipiretice. În caz de febră, se recomandă infuzia de scoarţă de salcie. Se fierb 15 minute 1-2 linguriţe de pulbere de coajă de salcie în 200 ml de apă. Se consumă câte 3 căni de ceai pe zi. Remediul nu este recomandat persoanelor cu diabet zaharat, ulcer gastric, boli de rinichi şi gută.

 

COntinuarea pe clicksanatate.ro