6 alimente care „curăţă“ arterele

0
76

Arterele sunt vase de sânge care au rolul de a transporta sângele de la inimă către organele şi ţesuturile din corp. Ateroscleroza duce la pierderea elasticităţii arterelor, la îngustarea şi chiar la înfundarea lor din cauza depunerii plăcilor de aterom pe pereţii acestora. Alimentaţia poate ajuta la menţinerea arterelor sănătoase.

O dietă în care predomină grăsimile animale şi zahărul întreţine ateroscleroza. „Alimentaţia neraţională este recunoscută ca fiind unul dintre factorii de risc ai procesului de ateroscleroză. Există nenumărate dovezi care atestă că regimurile hipercalorice, bogate în grăsimi animale, cu un conţinut crescut de acizi graşi saturaţi şi colesterol, sau bogate în produse zaharoase rafinate exercită un efect de alterare a structurii şi normale a intimei funcţionalităţii (n.r. strat al arterelor) vasculare”, se arată în cartea „Exerciţiul fizic în combaterea aterosclerozei”. 

Peştele gras

Există o neînţelegere în ceea ce priveşte consumul de grăsimi, unele persoane crezând că acestea nu sunt deloc sănătoase. Dar, peştele gras, ca somonul, tonul şi sardinele conţin acizi graşi Omega-3, care sunt esenţiali pentru menţinerea sănătăţii inimii şi a sistemului cardiovascular.

Citeşte şi: Alimente care dau dependenţă

Ghimbirul

Ghimbirul are acţiune antioxidantă şi antiinflamatoare şi poate preveni formarea plăcilor pe artere, dacă este consumat cu reguralitate. De asemenea, ghimbirul reduce nivelul colesterolului rău (LDL) şi al trigliceridelor. Ghimbirul poate fi consumat sub formă de ceai sau adăugat în anumite preparate. Se recomandă consumul lui cu moderaţie.

COntinuarea pe clicksanatatate.ro