joi, 28 martie, 2024

A murit in 1994, dar inima lui s-a oprit din batut 23 de ani mai tarziu! Si sufletul lui Nicholas, baiatul de sapte ani, s-a impartit la sapte!

Distribuie:

Publicat:

Uneori viata bate filmul. Iar aceasta este povestea surprinzatoare a unui copil care a scris istorie, dupa moarte. Si sufletul sau traieste si azi, la 23 de ani de cand si-a mutat domiciliul in Rai.

Era o noapte rece de 29 septembrie 1994. Familia Green din Statele Unite se afla in vacanta in Italia. Parintii si cei doi copii mergeau linistiti cu masina atunci cand, la un moment dat, au inceput sa fie urmariti de o alta masina.

In doar cateva secunde, destinul s-a scris cu litere rosii. Niste straini au tras cu arma in spatele turistilor americani, apoi au disparut. Cand Maggie, mama copiilor s-a uitat in spate sa vada daca acestia sunt bine, a inteles drama: puiul ei de doar sapte ani, Nicholas, fusese impuscat in cap. Sora acestuia dormea, linistita, fara sa stie ce se intampla.

Au mers de urgenta la spital. Nicholas a intrat in coma si s-a stins din viata cateva zile mai tarziu.

Dar povestea abia acum incepe.

Maggie si sotul au decis ca organele lui Nicholas, nascut in 1987, trebuie sa fie donate, pentru a salva alte vieti.

Mongiardo a primit inima, Tino Motta a primit un rinichi si uite asa, sufletul copilului de sapte ani s-a impartit la sapte.

Italia a fost zguduita de eveniment si asa a aparut „fenomenul Nicholas”: oamenii au constientizat nevoia donarii de organe.

Cu un an inainte sa moara baiatul, Italia inregistra 6 donari de organe per milion de locuitori. Dupa ce Nicholas s-a stins, un an mai tarziu, numarul s-a triplat: 20 de donari de organe per milion de locuitori. Nicio alta tara nu a inregistrat o asemenea crestere. Era „efectul Nicholas”, ca si cand sufletul lui trezise in oameni nevoia de bunatate.

Si povestea nu se opreste aici.

120 de locuri poarta omagial numele lui Nicholas: 50 de piete si strazi, 27 de parcuri si gradini, 27 de scoli si 16 monumente.

Parintii au continuat an de an misiunea de-a sublinia importanta donarii de organe.

Mama sa a scris o carte despre „Efectul Nicholas-Darul unui copil pentru lume” si povestea s-a spus si la Hollywood, printr-un film ce i-a avut ca protagonist pe Jamie Lee Curtis si Alan Bates

In 2017 (mereu acelasi sapte), la fix 30 de ani de la nasterea lui Nicholas, a murit Andrea Mongiardo, cea care purta inima lui. Totusi, povestea continua, caci an de an, sute de persoane traiesc datorita unei intamplari triste, cu un copil impuscat fara motiv intr-o vacanta din Italia.

Dar sufletul sau traieste si azi, la 23 de ani de cand si-a mutat domiciliul in Rai.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img