duminică, 25 februarie, 2024

Campania IPJ Vaslui „VACANTA IN SIGURANTA” la Poiana Caprioarei-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui desfasoara in aceasta perioada campania de prevenire a victimizarii minorilor intitulata „VACANTA IN SIGURANTA”.

    Reprezentantii Inspectoratului de Politie al judetului Vaslui s-au aflat saptamana trecuta in mijlocul elevilor prezenti in tabara „Poiana Caprioarei”. Politistii le-au oferit acestora informatii si recomandari de care sa tina cont pentru a nu fi implicati, in calitate de autori sau victime, in fapte penale sau contraventionale.

Activitatea a fost organizata in parteneriat cu Directia Judeteana de Tineret si Sport Vaslui si Asociatia „Phoenix” din Codaesti si sustinuta de politisti ai Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, aceasta facand parte din cadrul activitatilor prevazute in cadrul campaniei de prevenire a victimizarii minorilor intitulata „Vacanta in siguranta”.

    In orientarea discutiilor purtate cu liceenii s-a avut in vedere atat faptul ca acestia se afla la varsta la care ar putea raspunde penal, cat si faptul ca adolescentii sunt mai expusi riscului de a deveni victime ale unor infractiuni grave, printre care si traficul de persoane. Astfel, politistii le-au explicat elevilor prezenti in tabara, notiunile de infractiune, contraventie, raspundere penala, cazier judiciar si le-au prezentat principalele cauze ale delincventei juvenile, situatiile cu potential criminogen si consecintele pe care savarsirea unei fapte penale le poate avea asupra viitorului unui minor. Nu au fost uitate nici elementele de noutate pe care prevederile noului Cod Penal le aduc in privinta sanctiunilor aplicabile minorilor care au savarsit infractiuni.

    Un subiect care a trezit in mod deosebit interesul liceenilor a fost acela al sigurantei pe internet. Din discutiile purtate cu politistii si din filmele tematice care le-au fost prezentate, tinerii au aflat cum pot fi in siguranta pe internet.

    De asemenea, copiilor le-au fost prezentate situatiile care i-ar putea aduce in situatia de victime ale unor infractiuni si modul in care trebuie sa se comporte pentru a nu fi implicati in evenimente negative.

    Pentru intelegerea corecta si insusirea mesajului preventiv, elevilor le-a fost prezentat si un film educativ din care au aflat, printre altele, cum o gluma, aparent nevinovata, poate duce la accidente cu urmari foarte grave, care i-ar putea marca pentru tot restul vietii. Informatiile prezentate de politisti au trezit interesul copiilor, care au participat activ la discutii, adresand intrebari pe marginea materialelor educative prezentate si a diferitelor situatii intalnite in viata de zi cu zi sau despre care au aflat din mass-media.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img