sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Judecatorii vasluieni il lasa in libertate pe soferul beat care a produs gravul accident de la Vetrisoaia si care avea o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Într-o decizie surprinzătoare, judecătorii din Vaslui au hotărât să plaseze sub control judiciar pe Lazariuc Stanislav, șoferul responsabil pentru gravul accident rutier de la Vetrișoiaia. Acesta a fost găsit conducând sub influența alcoolului, cu o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, și a răsturnat mașina în timpul unui viraj, având cinci pasageri în vehicul.

Decizia de astăzi a ridicat semne de întrebare în rândul opiniei publice, întrucât judecătorii vasluieni au admis contestația formulată de inculpatul Lazariuc Stanislav împotriva arestului de 30 de zile dispus de judecătorii din Huși. Acesta din urmă a fost arestat la scurt timp după accident.

În urma incidentului de la Vetrișoiaia, în care mașina condusă de Stanislav s-a răsturnat, pasagerii au suferit răni grave și au necesitat îngrijiri medicale imediate. Cu toate acestea, judecătorii au considerat că arestul preventiv nu este o măsură corectă și au decis să îl plaseze sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Într-o declarație oficială, instanța a precizat: “În urma deciziei instanței, încheierea nr. 22 din 24 august 2023 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huși a fost desființată în parte. Rejudecând cauza, în conformitate cu art. 227 alin. 1 din Codul de Procedură Penală, instanța a respins propunerea de arestare preventivă a inculpatului Lazariuc Stanislav. Acesta se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Vaslui și va fi supus măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 30 august 2023 și până la data de 28 octombrie 2023.”

Această decizie a stârnit reacții mixte în comunitatea locală, mulți oameni exprimând îngrijorări cu privire la siguranța pe șosele și la gravitatea incidentului. Procurorii au subliniat faptul că vor continua ancheta pentru a aduna probe suplimentare și a susține acuzațiile împotriva șoferului.

—————————————————————————————-

Astăzi, polițiștii rutieri au prezentat procurorilor din Huși pe Lazariuc Stanislav, în vârstă de 59 de ani, însoțit de o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Această propunere a fost făcută în urma unui grav accident rutier petrecut pe Drumul Național 24 A, în localitatea Vetrișoaia, în care un microbuz s-a răsturnat în afara carosabilului, iar ulterior s-a constatat că șoferul se afla sub influența alcoolului.

Incidentul a avut loc în urmă cu 24 de ore, iar consecințele acestuia au fost deosebit de grave. În microbuz se aflau cinci persoane, care au reușit să se autoevacueze din vehiculul avariat. Victimele, toți bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 39 de ani, au fost transportate la Spitalul Huși pentru îngrijiri medicale. Din fericire, toate persoanele implicate în accident sunt conștiente și stabile, dar au suferit multiple contuzii. Cu toate acestea, trei dintre victime au necesitat îngrijiri medicale mai ample.

Șoferul microbuzului, cetățean moldovean, a fost supus unui test alcoolscopic, iar rezultatul a arătat o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, mult peste limita legală admisă.

Judecătorul a analizat cu atenție propunerea de arestare preventivă și a decis să o admită în lumină gravității faptei. Astfel, Lazariuc Stanislav a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Într-un gest ferm, autoritățile locale și poliția rutieră reafirmă toleranța zero față de conducătorii auto care încalcă legea consumând alcool înainte de a se urca la volan. Această decizie vine ca o reamintire a seriozității acestei probleme și a determinării de a proteja viața și siguranța publică.

Cazul lui Lazariuc Stanislav rămâne sub cercetare, iar autoritățile i-au aplicat acestuia mandatul de arestare preventivă pentru a stabili în mod corespunzător circumstanțele accidentului și pentru a asigura respectarea legii în acest caz grav de conducere sub influența alcoolului și producere de accident rutier.

Această situație tragică subliniază încă o dată importanța respectării regulilor de circulație și a faptului că conducerea sub influența alcoolului reprezintă o amenințare gravă pentru siguranța publică și poate avea consecințe devastatoare. Autoritățile rămân vigilente în menținerea ordinei și siguranței pe drumurile publice și vor lua măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor, menținând o atitudine de toleranță zero față de cei care pun în pericol viața altora prin astfel de comportamente iresponsabile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img