Andrei PUICA, preconizeaza o ploaie de amenzi

0
96

Noul prefect al judetului Vaslui, Andrei Puica, a dispus inceperea imediata a unor controale in zonele maturate de furia apelor si nu numai. Cum avertismente s-au tot dat, primarii trebuie sã se astepte, de acum inainte, doar la amenzi. Inspectiile de control vizeazã cursurile de apã, podurile si podetele, salubritatea rigolelor etc.

 “Am vãzut multe deseuri, peturi si alte gunoaie in ape, Am cerut reprezentantilor primãriilor sã se ocupe de aceastã problemã si sã facã curatenie. Foarte des, am primit rãspunsul cã in respectivele comune este curat”, a spus Andrei Puicã. Prefectul a fost transant in ce priveste asigurarea curateniei in localitati, pe cursurile de apã etc., precizand cã, acolo unde se vor gãsi nereguli, se vor aplica amenzi. “Sunt gropi de gunoi care se preconizeazã sã fie finalizate la sfarsitul anului. Ce facem panã atunci? Umplem judetul de deseuri! Unele comune au contractat firme specializate care preiau deseurile, chiar si cadavrele de animale. Deci, unde vrea sã se facã treabã, se face treabã!”, a mai spus prefectul. De mentionat cã la controale vor participa si reprezentanti ai ISU si SGA. Dacã in 2013 primãriile au primit doar avertismente, in acest an, deja au fost aplicate primele amenzi. La sfarsitul lunii, campania de controale care este acum in derulare se va finaliza, iar rezultatele finale vor fi fãcute publice.

Amenzi de peste 300 milioane lei vechi pentru incalcarea legislatiei de mediu

In luna aprilie 2014, comisarii Gãrzii de Mediu (GM) Vaslui au aplicat opt sanctiuni privind incãlcãri ale legislatiei privind protectia mediului, respectiv trei avertismente si cinci amenzi, in valoare totalã de 38.000 lei. Printre abaterile “taxate” de Garda de Mediu se numãrã depozitarea necontrolatã de deseuri pe spatii private sau ale administratiei publice locale, oarecum si nedetinerea declaratiei lunare privind obligatiile la fondul de mediu. Alte abateri au vizat lipsa notificãrii Agentiei pentru Protectia Mediului privind loturile licitate in 2013 la Ocolul Silvic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.