Avem un nou campion la sofer cu alcool la Husi, 2 mg/l alcool pur în aerul respirat si 4 la mie in sange. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile – FOTO

0
9831

În urma cu câteva zile, un incident grav a avut loc pe raza municipiului Husi, când un șofer a fost depistat la volan în stare de ebrietate, punând în pericol viața cetățenilor. Potrivit informațiilor noastre, individul în cauză a fost identificat în timp ce conducea spre casa sa de la Piscina din Pădureni, unde aparent petrecuse într-o manieră neadecvată, chiar și cu implicarea autoturismului în acțiunile sale, provocând panică între localnici.

Polițiștii rutieri din Husi au intervenit imediat, oprind autoturismul suspect și solicitând un test alcoolscopic. Rezultatul acestuia a indicat o concentrație de peste 2 mg/l alcool pur în aerul respirat, depășind cu mult limita legală admisă pentru conducere. Din acest motiv, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii exacte a nivelului alcoolemiei.

Ulterior, rezultatele analizelor de la laborator au confirmat o concentrație de 4 la mie de alcool în sângele șoferului, fapt ce a agravat situația sa legală. Potrivit datelor obținute, bărbatul provine dintr-o comună învecinată municipiului Vaslui și se afla temporar stabilit în Husi, locuind în concubinaj cu o femeie.

În urma probatoriului obținut și a gravității faptei sale, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, marti, 18 iulie, judecătorii huseni au dispus arestarea sa preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Conducerea sub influența băuturilor alcoolice și punerea în pericol a vieții cetățenilor sunt infracțiuni grave, sancționate conform legislației în vigoare.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte cu strictețe regulile de circulație și să evite orice comportament riscant pe drumurile publice, astfel încât să se prevină astfel de situații periculoase. Conștientizarea și responsabilitatea individuală reprezintă elemente esențiale în asigurarea siguranței tuturor participanților la trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.