duminică, 25 februarie, 2024

Barbu Alexandru, fost consilier al CJ Vaslui, părăsește instituția în contextul arestării fostului președinte Dumitru Buzatu – FOTO

Distribuie:

Publicat:

În urma evenimentelor recente care au marcat peisajul politic și administrativ al județului Vaslui, Barbu Alexandru, fost consilier al Consiliului Județean Vaslui, a anunțat că își încheie relația contractuală cu instituția respectivă. Decizia sa intervine în contextul arestării fostului președinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, și a impactului acestui eveniment asupra prerogativelor și influenței sale în cadrul instituției.

Barbu Alexandru a subliniat că lipsa lui Dumitru Buzatu din peisajul administrativ a avut consecințe semnificative asupra capacității sale de a acționa în folosul cetățenilor, reducându-i pârghiile legale și influența în rezolvarea problemelor comunității. Astfel, în lumina schimbărilor survenite, Alexandru a considerat că nu mai poate aduce contribuții semnificative în cadrul instituției și a decis să se retragă.

În declarația sa, Barbu Alexandru și-a exprimat recunoștința față de colegii din aparatul administrativ pentru colaborarea de-a lungul anilor și și-a cerut scuze cetățenilor cărora nu le-a putut veni în ajutor, indiferent de dorința sa sinceră de a face acest lucru. Totodată, a transmis un mesaj de salut și mulțumire către toți cei pe care i-a cunoscut în timpul activității sale în cadrul CJ Vaslui, rămânând disponibil pentru contactul direct cu cetățenii în viitor.

Adevăratul rol al unui consilier de demnitar este acela de a-l ține pe cel învestit prin vot cu încrederea electorilor cât mai bine conectat la realitatea de la firul ierbii. De a asigura o linie de comunicare directă cu cetățeanul, ale cărui reale păsuri, altminteri, transmise exclusiv prin intermediul scării ierarhice a aparatului administrativ, ar putea fi alterate la nivelul de mesaj. Și asta nu din vreo rea intenție a aparatului administrativ, ci numai și numai din pricina faptului că, până la urechea demnitarului, mesajul trece prin mai multe filtre, percepții și interpretări.
În cei aproape șase ani de când activez în cadrul Consiliului Județean Vaslui, am mijlocit ca sute de astfel de mesaje să ajungă la urechile președintelui Dumitru Buzatu, iar problemele și nevoile cetățenilor în cauză să își găsească rezolvarea.
De multe ori, simpla mea poziționare în proximitatea conducerii Consiliului Județean mi-a permis să rezolv o parte a acestor probleme în mod legal și direct, fără intervenția președintelui, acesta aflând, ulterior, doar o sinteză a speței deja soluționate. Un mecanism interuman funcțional bazat pe încredere, care s-a înfiripat în ani, în cadrul Cabinetului.
După suspendarea lui Dumitru Buzatu, dintr-un soi de inerție, am mai putut, o bună bucată de vreme, să rezolv o parte a problemelor ce se îndreptau către vârful administrației publice județene.
Totuși, din nefericire, lipsa domniei sale din peisajul administrativ a dus, treptat, la estomparea unei părți a prerogativelor mele, fapt ce mi-a redus pârghiile legale pe care le aveam și pe care le puteam folosi în folosul cetățeanului.
Prin urmare, în momentul în care am constatat acest lucru, neacceptând să fac umbră pământului degeaba, am decis să întrerup relația contractuală cu instituția Consiliului Județean Vaslui.
Le sunt recunoscător tuturor colegilor din aparatul administrativ pentru buna colaborare de peste ani, le cer iertare cetățenilor pe care nu i-am putut ajuta, deși mi-aș fi dorit din tot sufletul acest lucru și, nu în ultimul rând, îi salut respectuos pe toți aceia pe care, de-a lungul timpului, am avut nemaipomenitul prilej de a-i cunoaște!
Rămân, ca și până acum, la un telefon sau un mesaj distanță de voi, dragi vasluieni! ” era mesajul acestuia de pe reteaua de socializare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img