Bolile care fac ca mâinile să amorțească noaptea

0
144

Principalul și cel mai frecvent motiv pentru care mâinile amorțesc noaptea este osteocondroza cervicală sau depunerea de săruri în vertebrele cervicale. Această boală apare la 70% din populația de peste 50 de ani, dar dezvoltarea ei începe după vârsta de 30 de ani.

Osteocondroza este din ce în ce mai frecventă la adolescenți.

Bolile care duc la amorțeala mâinilor pe timp de noapte

Osteocondroza

Osteocondroza cervicală, spondiloza, hernierea discurilor intervertebrale și a vertebrelor cervicale – din această parte a măduvei spinării ies nervii care duc la brațe.

Amorțeala poate fi localizată:

  • pe suprafața interioară a mâinii, de la umăr până la vârfurile celui de-al 5-lea și a jumătății celui de-al 4-lea deget al mâinii;
  • pe spatele umărului și antebrațului, pe suprafața posterioară a celui de-al 2-lea și al 3-lea deget;
  • de-a lungul părții laterale a mâinii până la degetul mare și arătător.

În cazul unui proces patologic general al regiunii cervicale inferioare, localizarea amorțelii poate fi diferită. Cefaleea cu osteocondroza cervicală nu este, de asemenea, neobișnuită.

Sindromul tunelului carpian

Această boală este o compresie a nervilor care duc la mână într-un canal îngust format de oasele încheieturii mâinii. Apare în timpul unei activități prelungite asociate cu același tip de încărcare a mâinilor de tipul mișcărilor de flexie-extensie (lucrul la calculator, cântatul la instrumente muzicale, asamblarea pieselor, linia de asamblare).

În acest caz, se observă amorțeală a întregii mâini sau a părților sale strict sub încheietura mâinii, uneori se observă amorțeală a degetelor. Părțile superioare ale brațului nu sunt implicate în procesul patologic, potrivit actualno.com.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.