Bulgaria a redus consumul de gaze naturale cu 24%

Publicat:

Bulgaria a redus consumul de gaze naturale cu aproape un sfert în ultimele şase luni, a anunţat Comisia Europeană, transmite Novinite.

Executivul comunitar a propus luni prelungirea cu un an, până în martie 2024, a reducerii voluntare a cererii de gaze cu 15%, pe care statele membre o aplică de vara trecută ca măsură de urgenţă în contextul crizei energetice. Bruxelles consideră că, dacă se va continua cu încercarea de reducere a consumului de gaze cu o medie de 15% faţă de nivelurile normale, asta va ajuta atât la garantarea securităţii energetice, cât şi la diminuarea volatilităţii preţurilor, informează Agerpres.

În perioada august 2022 – ianuarie 2023, consumul de gaze naturale în Bulgaria a scăzut cu 23,9% faţă de nivelul mediu din ultimii cinci ani. Cea mai mare economie a fost înregistrată în octombrie (un declin al consumului de 32,7%) şi ianuarie (-29,4%).

Singura lună când Sofia a deviat de la măsurile voluntare de reducere cu 15% a consumului de gaze naturale introduse de UE a fost în august (un declin al consumului de 14,9%).

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img