joi, 25 aprilie, 2024

Care este cel mai hranitor aliment: contine toate vitaminele si mineralele de care are nevoie organismul zilnic

Distribuie:

Publicat:

Un singur ou contine, in cantitati mici, toate vitaminele si mineralele de care are nevoie organsimul zilnic, inclusiv calciu, fier, potasiu, zinc si magneziu. Aceste substante se regasesc in galbenus, in timp ce albusul contine doar proteine.

Din cele mai vechi timpuri, ouale au asigurat o parte a dietei umane. In ultimele cateva decenii insa, reputatia lor a fost pusa sub semnul intrebarii, ajungand sa piarda teren in fata altor alimente din cauza colesterolului pe care il contin, scrie adevarul.ro, care citeaza gayot.com.

Noile cercetari arata ca ouale ofera beneficii esentiale creierului, ochilor si inimii, fara nici un impact negativ semnificativ asupra colesterolului. Cu toate ca galbenusurile de ou contin colesterol, cercetatorii cred acum ca nivelurile de grasimi saturate din dieta au cel mai mare impact asupra nivelului de colesterol din sange, care se presupune ca prezice riscul bolilor cardiace. Colesterol ce se gaseste in oua este absorbit in intestin, ceea ce face ca impactul sau asupra colesterolului din sange sa fie neglijabil. Cu cat asiguram necesarul de colesterol cu atat mai putin produce organismul. Un studiu al Universitatii Harvard a constatat ca persoanele care au consumat nu mai mult de un ou pe zi aveau un nivel mai scazut al colesterolului fata de cele care au exclus acest aliment. Specialistii sustin ca galbenusul unui ou contine 21 vitamine, minerale, 6,29 g proteine, 27 g calciu, 6 mg magneziu, 96 mg fosfor, 67 mg potasiu, si 4,97 g grasimi. 

Ouale au numerosi nutrienti care ofera beneficii unice sanatatii. Sunt o excelenta sursa de vitamina B si colina, substante esentiale pentru functionarea creierului. Majoritatea populatiei are deficit de colina, aceasta fiind necesara pentru dezvoltarea creierului si a memoriei. in plus, colina poate ajuta la neutralizarea homocisteinei, o molecula care poate deteriora vasele de sange.

Mentinerea greutatii este cheia bunastarii generale. intr-un studiu in care a fost analizat metabolismul persoanelor suprponderale s-a constatat ca cei care au consumat doua oua la micul dejun au pierdut de doua ori mai repede in greutate fata de cei care consumau carbohidrati simpli la prima masa a zilei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img