vineri, 19 aprilie, 2024

Ce CHELTUIELI are un român care locuiește în Germania: „Nu duc o viață luxoasă, ci din contră”

Distribuie:

Publicat:

Într-o postare recentă pe TikTok, un tânăr român care locuiește în Germania a oferit o perspectivă sinceră asupra cheltuielilor lunare pe care le suportă el și iubita sa. Chiar și într-o economie puternică precum cea germană, viețile lor nu sunt lipsite de preocupări financiare.

Potrivit declarațiilor sale, cheltuielile lunare se împart în mai multe categorii semnificative. Pentru început, chiriile în Germania sunt cunoscute pentru a fi relativ ridicate, iar acesta nu face excepție. Pentru un apartament de 55 de metri pătrați, tânărul plătește o chirie lunară de 470 de euro, cu facturile pentru gaz și electricitate incluse, aducând totalul cheltuielilor de locuință la 740 de euro.

În ceea ce privește conectivitatea lor, telefoanele și internetul le costă aproximativ 89 de euro lunar, cu adăugarea unor servicii de divertisment precum Netflix și abonamentul la radio, care adaugă încă 34 de euro lunar la factură.

Chiar și cu mașinile pe care le dețin, cheltuielile continuă să se acumuleze. Benzina, asigurarea, consumabilele și alte costuri asociate cu vehiculele lor îi costă în jur de 667 de euro lunar. În plus, pentru nevoile lor zilnice, cheltuiesc aproximativ 400 de euro pe alimente, împreună cu alte cheltuieli personale și de întreținere care totalizează în jur de 450 de euro.

În ceea ce privește angajamentele financiare suplimentare, tânărul menționează că trebuie să aibă în vedere și costurile asigurării private și taxele bancare, aducând totalul cheltuielilor lunare la 2424 de euro pentru cei doi.

Chiar dacă aceste cheltuieli pot părea substanțiale, tânărul subliniază că nu trăiesc o viață luxoasă și că trebuie să fie foarte atenți la buget pentru a face față prețurilor din Germania. În ciuda acestor provocări financiare, ei se adaptează și se descurcă în noua lor țară de rezidență, demonstrând perseverență și spirit de economisire.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img