Ce se intampla in creierul tau atunci cand simti dorinta. Acest „drog natural” isi pune amprenta asupra ta

0
55

Intretinerea relatiilor sexuale isi pune amprenta asupra creierului tau. Atractia fata de o alta persoana se manifesta prin cresterea activitatii in amigdala, o masa de nuclei de forma unei migdale aflata in profunzimea lobului temporal, medial fata de hipotalamus. Acest lucru te incurajeaza sa urmezi obiectul atractiei si sa iti arati dorinta.

Schimbarile chimice incep sa apara in creierul tau chiar inainte de a intretine relatii sexuale. In timpul unui sarut, barbatul transmite femeii testosteron prin intermediul salivei. Hormonul este responsabil de agresivitate si este asociat de foarte multe ori cu sexul, potrivit descopera.ro.

Relatiile sexuale declanseaza anumite reactii chimice in creier, diferite in functie de gen. La barbati, activitatea din amigdala este incetinita, odata ce nevoia este satisfacuta, iar intreaga frenezie din creier incetineste. Femeile se afla aproape intr-o stare de panica atunci cand intretin relatii sexuale si sunt pregatite pentru o situatie intensa.

Activitatea in cortexul orbitofrontal, o zona a creierului aflata chiar in spatele ochiului stang, incetineste la femei in timpul sexului. Aceasta parte a creierului este corelata cu dorinta de autoevaluare. Astfel, in timp de intretin relatii sexuale femeile sunt capabile sa se concentreze mai degraba asupra actului in sine decat a felului in care arata in acest timp.

Si alte parti ale creierului isi incetinesc activitatea in timpul sexului, precum cortexul prefrontal si polii lobilor temporali, responsabili cu organizarea cunostintelor pe care le avem despre lume si cu observarea mediului inconjurator.

Prin intermediul actului sexual, creierul este inundat cu dopamine, substante care te fac sa te simti bine. Sexul cauzeaza aparitia acestui „drog natural” care influenteza hipotalamusul, amigdala si tuberculul olfactiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.