Ceaiul de ghimbir face minuni pentru digestia greoaie

0
94
Ghimbirul contine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E si B6. Uleiurile volatile din ghimbir ii ofera gustul si mirosul specific. Acestea au efecte analgezice, sedative si antitermice. Aceste uleiuri favorizeaza miscarea muschilor tractului gastrointestinal, contribuind la o mai buna digestie.
Aceasta radacina are un spectru larg de folosinta in medicina traditionala, in special cea ayurvedica si este subiectul multor studii referitoare la capacitatea acestuia de a combate anumite forme de cancer.
Ghimbirul actioneaza ca un laxativ natural si poate stimula activitatea intestinului. Consumul de ceai de ghimbir reprezinta cel mai bun mod de a beneficia de efectele ghimbirului. Se adauga aproximativ 2 lingurite de ghimbir la o cana cu apa fierbinte. Poti bea 2-3 cani de ceai de ghimbir pe zi. Insa ai grija, deoarece ghimbirul poate afecta raspunsul organismului la medicamentele pentru diabet zaharat si, de asemenea, poate interactiona negativ si cu medicamentele care subtiaza sangele. Este recomandat sa consulti un medic specialist inainte de a incepe un tratament cu ceai de ghimbir.