marți, 26 septembrie, 2023

Cel mai mare grup bancar italian a îmbunătăţit previziunile anuale de profit

Distribuie:

Publicat:

Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, a îmbunătăţit estimarea anuală de profit, după rezultate trimestriale peste aşteptări, pe fondul unor pierderi din împrumuturi mai reduse decât se estima, transmite Reuters.

Câştigurile Intesa confirmă imaginea încurajatoare a sectorului bancar, după ce rivale ca BNP Paribas (Franţa), BBVA (Spania) şi Lloyds (Marea Britanie) au anunţat rezultatele foarte bune, sprijinite de scăderea provizioanelor pentru creditele neperformante.

În trimestrul trei din 2021, profitul net al Intesa s-a situat la 983 milioane de euro (1,1 miliarde de dolari), mult peste estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care se aşteptau la 850 milioane de euro.

Intesa se aşteaptă acum să raporteze un profit pentru 2021 de peste patru miliarde de euro, cifra de patru miliarde de euro fiind ţinta anterioară a Intesa, pe care a realizat-o în primele nouă luni ale anului.

În trimestrul trei din 2021, veniturile Intesa au totalizat 5,09 miliarde de euro, peste estimările analiştilor, de 4,93 miliarde de euro, în urma performanţei solide pe segmentul de tranzacţionare, potrivit Agerpres.ro.

Veniturile din activităţile de creditare au scăzut cu 6,1% faţă de anul trecut, din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor, a concurenţei strânse şi a încetinirii creşterii creditării în Italia.

Provizioanele pentru creditele neperformante au scăzut peste aşteptări, cu 44%, faţă de trimestrul trei din 2020.

Cele mai mari grupuri bancare italiene – UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA – sunt prezente şi pe piaţa din România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img