luni, 15 aprilie, 2024

Cinci huseni arestați pentru relații sexuale cu minore dintr-o Casă de tip Familial, angajații centrului au alertat poliția . Fetele aveau varste cuprinse intre 13 si 15 ani – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Cinci bărbați din Huși au fost arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de relații sexuale cu minore, conform unei decizii a Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși. Poliția a demarat o anchetă în urma alertei primite de la angajații centrului de îngrijire, iar procurorii au decis arestarea celor implicați pentru o perioadă de 30 de zile.În eforturile de investigație asupra acestui caz sensibil, Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Huși, împreună cu sprijinul Parchetului și procurorului de caz, au dedicat 2 zile intensive pentru a strânge informațiile și probele necesare.

Informațiile obținute indică faptul că asistentele și ingrijitoarele de la centrul de îngrijire au fost cele care au alertat poliția cu privire la aceste activități ilegale. Grav este faptul ca fetele aveau vârste cuprinse intre 13 si 15 ani .

Potrivit sursei menționate, unul dintre cei cinci bărbați, identificat ca lider al grupului, ar fi recrutat și transportat minorele dintr-o Casă de tip Familiei către ceilalți membri ai grupului, pentru a întreține relații sexuale.

Principalii suspecți implicați în aceste cazuri sunt:

  1. Mîncaciu Petru, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de relații sexuale cu un minor, în perioada august 2023 – februarie 2024.
  2. Adam Victor, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de relații sexuale cu un minor, în perioada decembrie 2023 – ianuarie 2024.
  3. Bosoi Eusebiu-Florin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de relații sexuale cu un minor, în luna ianuarie 2024.
  4. Ruja Romeo-Alexandru, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de relații sexuale cu un minor, în perioada decembrie 2023 – ianuarie 2024.
  5. Biru Octav, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de relații sexuale cu un minor, în luna ianuarie 2024.

Decizia de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16 februarie 2024, a fost luată conform dispozițiilor legale și a propunerii Parchetului. Cererile formulate pentru luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau controlului judiciar au fost respinse.

Cheltuielile judiciare vor fi suportate de stat, iar onorariile apărătorilor din oficiu ai inculpaților vor fi acoperite din fondurile Ministerului Justiției.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Această informație a fost comunicată în cadrul unei ședințe de judecată desfășurate la data de 16 februarie 2024, ora 18:05.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img