marți, 5 decembrie, 2023

Codrin Stefanescu: Legile Justitiei sunt menite pentru masa gigantica de romani

Distribuie:

Publicat:

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, spune ca modificarile care se aduc abuzului in serviciu nu sunt cu dedicatie pentru Liviu Dragnea, ci sunt menite sa beneficieze de ele „masa gigantica de romani”. Codrin Stefanescu a explicat la Digi24 care au fost ratiunile pentru care s-a redefinit abuzul in serviciu aducand exemple din activitatea de primar al Sibiului al actualului presedinte Klaus Iohannis. „Sibiul arata superb, arata fabulos, e plin de turisti”, a spus Codrin Stefanescu laudand actiunile adversarului politic al PSD.

„Va dau exemplul cu dl. Iohannis: dl. Iohannis, cand era primar al Sibiului, a fost anchetat pentru abuz in serviciu, pentru ca, primar fiind, facea parte din Consiliul de Administratie de la Apa si Canal Sibiu. Pe gratis, nu primea niciun ban pentru asta. Cercetatorii, anchetatorii si procurorii de la ANI au considerat ca este un abuz ceea ce face Klaus Iohannis si l-au anchetat vreo sase ani pentru aceasta aberatie care in Occident nu exista, la ei, dimpotriva, esti obligat ca primar sa faci parte din consiliile administratiilor care sunt sub subordinea ta, pentru ca tu esti votat de catre popor si respecti interesul oamenilor care te voteaza, nu a institutiilor care incearca sa le mareasca tarifele.

Alta situatie: dl. Iohannis s-a gandit, cand era primar al Sibiului, sa foloseasca fonduri private in momentul in care a reparat Centrul Vechi – care arata intr-adevar superb, arata fabulos si este plin de turisti permanent. S-a gandit sa nu plateasca bani de la cetateni, ci sa foloseasca niste firme private care sa rezolve fatadele in stilul vechi, „infractiune” pentru care Olguta (Vasilescu – n.r.) a fost vanata si anchetata ani de zile. Iohannis a scapat aici, dar alti primari n-au scapat. El n-a scapat la Apa cu Canal, altii au scapat si tot asa, toate chestiunile astea intra la abuz in serviciu.

Acest abuz in serviciu, sub forma aceasta, pe planeta Pamant, in tarile civilizate nu exista nicaieri asa ceva. Europenii se crucesc cand aud pentru ce sunt anchetati edilii si cei care sunt alesi de catre popor. (…) Asta este o prostie, ca nu se face o modificare pentru Liviu Dragnea. In monentul de fata, 11.000 de alesi locali, de la toate partidele, au aceasta problema, ceea ce blocheaza administratia. Va dau un exemplu din Sibiu: primar anchetat pentru faptul ca au decis sa refaca podul care fusese luat de viitura acum cativa ani de zile in loc sa refaca parcul si un cetatean a spus ca nu este corect asa si ca el vrea sa se refaca parcul.

Va repet in limba romana, pura, neaosa, pe care o vorbim: aceste modificari nu se fac pentru Liviu Dragnea, ci pentru masa gigantica de romani. (…) Beneficiaza poate si tatal dumneavoastra, habar n-am, daca lucreaza in administratie publica. 12 la suta dintre cei care ne urmaresc in momentul asta beneficiaza de asa ceva. Nu poate exista o plangere aberanta la adresa unuia care isi face datoria si sa plateasca pentru asta nevinovat si sa stea prin instante.”, a spus Stefanescu, la Digi24.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img