joi, 30 mai, 2024

Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir”, Huși, desfășoară proiectul Erasmus+ “Mechanics for the Future” în parteneriat cu firma auto din Cipru – FOTO

Distribuie:

Publicat:

În perioada 8 – 19 aprilie 2024, Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși desfășoară proiectul Erasmus+ “Mechanics for the Future”, având numărul de identificare 2023-1-RO01-KA121-VET-000139442. Acest proiect își propune să ofere elevilor o experiență practică în domeniul mecanicii, cu un accent deosebit pe diagnosticarea motoarelor.

Un grup format din 14 elevi va participa la activități de instruire practică la firma auto OP AUTO QUALITY SERVICE CENTER PAPHOS CYPRUS din Cipru. Aici, tinerii vor fi ghidați de un tutore de practică dedicat și vor fi însoțiți de doi profesori din cadrul Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir”. Această oportunitate oferă elevilor posibilitatea de a aplica cunoștințele teoretice acumulate într-un mediu real de lucru, sub îndrumarea specialiștilor din industrie.

În paralel cu activitățile practice, elevii vor avea oportunitatea de a explora cultura și istoria Ciprului. Activitățile culturale planificate vizează o incursiune captivantă în bogata istorie a acestei minunate insule mediteraneene. Această experiență nu numai că va completa formarea lor profesională, dar va și deschide noi orizonturi culturale și sociale pentru participanți.

Proiectul Erasmus+ “Mechanics for the Future” reprezintă o inițiativă deosebit de valoroasă pentru elevii Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir”, oferindu-le șansa de a-și dezvolta competențele într-un domeniu solicitat pe piața muncii și de a experimenta diversitatea culturală europeană.

Această colaborare internațională nu numai că sprijină educația și formarea profesională a tinerilor, dar contribuie și la consolidarea parteneriatelor între instituții de învățământ și companii din diferite țări, promovând schimburile interculturale și înțelegerea reciprocă în cadrul Uniunii Europene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img