marți, 23 aprilie, 2024

24 ianuarie la Husi. Zeci de huseni au facut hora Unirii-FOTO-VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Astazi, 24 ianuarie 2017, s-a sarbatorit implinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Romane. In municipiul Husi, la festivitate au participat aproximativ 200 de persoane.

Marti, in jurul orei 09:30, in parcul in care se afla bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a avut loc o ceremonie de depunere de coroane si apoi, bineinteles, dupa traditie, cei prezenti au dat mana cu mana si au jucat traditionala Hora a Unirii.

Ceremonia a inceput odata cu sosirea autoritatilor locale. A fost prezent edilul municipiului Husi-Ioan Ciupilan si viceprimarul Liliana Catargiu .

Dupa ceremonia religioasa oficiata de cei doi preoti, primul care a luat cuvantul a fost primarul Ioan Ciupilan.Apoi istoricul husean Costin Clit a vorbit despre faptele realizate de catre marele domnitor al romanilor,Alexandru Ioan Cuza.

Activitatea a continuat cu o depunere de coroane in fata bustului domnitorului aflat in parcul care-i poarta si numele. Rand pe rand, militarii Batalionului 202 Apãrare CBRN (ID) “General Gh. Teleman”, politistii de frontierã, Politia municipalã, reprezentanti ai Jandarmeriei, dar si elevi de la diferite scoli au defilat pentru cateva momente in fata domnitorului si l-au omagiat.

Ceremonia s-a finalizat cu traditionala Hora a Unirii.

Prezent la festivitate a fost si deputatul Aurel Caciula

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img