marți, 23 aprilie, 2024

3 plante pentru detoxificarea ficatului

Distribuie:

Publicat:

Când mănânci copios, te simţi obosit sau suferi de boli hepatice, precum hepatita, colecistita, insuficienţa biliară, anumite plante stimulează ficatul şi te ajută să te revigorezi.

Ficatul deoarece sintetizează colesterolul, fosfolipidele, lipidelor şi lipoproteinele, participă la metabolismul glucidelor şi proteinelor şi ajută la sinteza unor elemente din sânge, cum sunt globulinele, albuminele şi antitrombina.

Este foarte important ca acest organ să aibă o bună funcţionare. Elimină multe toxine din organism, deci el, la rândul lui trebuie curăţat de toxine. Îţi prezentăm cele mai bune ceaiuri pentru ficat, care să te scape de îngreunarea şi mai mare a ficatului cu medicamente atunci când faci excese sau eşti foarte obosit. Înainte de asta este bine să ştii că ficatul este singurul organ al omului care se reface, dar are nevoie de multă odihnă şi repaus. Şi dacă adaugi şi unul din ceaiurile de mai jos o să te simţi mai tânăr, o s-îţi dispară cearcănele şi senzaţia continuă de oboseală.

Gălbenelele

Puţini ştiu că gălbenele sunt foarte bune, atât intern cât şi extern, şi că se studiază, în prezent, acţiunea plantei asupra virusului HIV (SIDA). Deja s-au obţinut rezultate semnificative in vitro şi s-a constatat acţiunea inhibitorie a extractelor de gălbenele asupra virusului HIV.

Intern, gălbenelele ajută la stimularea secreţiei biliare şi la detoxificarea ficatului. 2-3 căni pe zi şi o linguriţă de gălbenele la cana de apă este exact ce îţi trebuie să te revigorezi şi să îţi pui ficatul pe picioare.

Armurariul

Ceaiul de armurariu este recomandat mai ales în hepatita acută şi cronică, în hepatita alcoolică şi ciroză hepatică. La ceai se folosesc fructele de armurariu, se pune o linguriţă de fructe măcinate la o cană de apă de două ori pe zi.

Atunci când crezi că ai exagerat o bună perioadă de timp cu grăsimile şi mâncărurile nesănătoase şi vrei să ţii o cură de detoxificare a ficatului, ceaiul de păpădie este printre cele mai bune. Păpădia purifică organismul, stimulând activitatea secretoare a bilei, este bogata în săruri de potasiu şi poate fi la fel de bună inclusiv în diete, datorită împiedicării retenţiei de lichide şi a rezultatelor bune în dispariţia celulitei. Ceaiul se face cu 2 linguriţe de păpădie măcinată la o cană de apă şi se bea de 2 ori pe zi.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img